2018 Pirelli vil bli mykere

Pirelli er alltid i orkanens øye. Siden den debuterte, og spesielt siden den såkalte Pirelligate i 2013 med bytte av dekk som favoriserte både Mercedes og fremfor alt til rød oksehar alltid fått sterk kritikk.

I år, ettersom dekkene er bredere enn tidligere, trodde man at de ville være mykere dekk. Den større bredden på gummier gjør at de blir mykere med samme slitasje. Derimot, Pirelli risikerte ikke og bygde enda hardere dekk. Selv om det er riktig at det er dette lagene ba om, har det vist seg å være overdrevent.

pirelli f1 2

Pirelli vil senke hardheten på dekkene med ett nivå.

Pirelli er fordypet i utviklingen av 2018-dekkene. Mario Isola, leder for Pirelli, har uttalt at de er i ferd med å fullføre dem. I løpet av dagen 2. august, parallelt med testene i Ungarn, Antonio Giovinazzi og Ferrari hadde ansvaret for å rulle neste års dekk på kretsen Barcelona-Catalonia.

mario isola Han uttalte om hardheten til 2018-dekkene: «Når det gjelder forbindelsene, kan jeg bekrefte at vi jobber med forbindelser som er ett trinn mykere. Det betyr at den nåværende myke vil være 2018-mediet., mer eller mindre. Konstruksjonen blir ingen stor endring. Vi synes dagens struktur fungerer bra, men vi har sett rom for forbedringer for å få profilen til å fungere bedre, med bedre temperatur- og trykkfordeling. Det vil være nyttig for å redusere blemmer, fordi hvis du har en økning i temperaturen, genererer du mer blemmer. Vi får se hvor vi har disse stress- og temperaturtoppene, og korrigere dem litt til neste år.»

Det vil være nødvendig å se om Pirelli ikke vender tilbake til fortidens feilder tannkjøttet brytes ned for raskt på grunn av overdreven mykhet.

Leave a Comment