370 hk og 0 til 100 km/t på bare 4,3 sekunder

BMW begeistret bilverdenen for mer enn 40 år siden, og presenterte en kompaktbil med høy ytelse. Allerede på sin tid legemliggjorde BMW 2002-turboen BMW-ideen om dynamikk, maksimal smidighet og optimal bilkontroll. Og med den nye BMW M2, demonstrerer BMW M GmbH på en overbevisende måte at denne tilnærmingen fortsatt holder til i dag. Med sin kraftige sekssylindrede rekkemotor, smidighet i bakhjulsdrift, M Sport-chassis i aluminium og utadvendt design, har den nye BMW M2 Coupé alt for sjåførmoro maksimalt ved rattet.

Sporty design for BMW M2 Coupé

Ved første øyekast er det klart at den nye BMW M2 Coupé er en bil som tilhører BMW M-serien. Designet understreker med rette dens dynamiske kvaliteter. Den nye BMW M2 Coupé, inspirert av modeller som preget historien av BMW motorracing sport bringer tydelig frem det ekstraordinære sportslige potensialet i den. Dette bekreftes av det nedre frontforkleet med store luftinntak, dets muskuløse flanker med de typiske gjellene som kjennetegner M-modellene, de 19-tommers lettmetallfelgene i den umiskjennelige dobbelteiker-designen, samt de bakre, brede og med klare linjer, der utstikkende doble eksosrør. Den typiske karakteren til en BMW M-modell kommer også til uttrykk gjennom utformingen av interiøret. Alcantara-dekor på dørene og midtkonsollen samt ulike elementer i synlig karbonfiber skaper en sofistikert, men likevel sporty atmosfære, ytterligere fremhevet av kontrastsøm og M-emblemet på forskjellige nøye utvalgte overflater. Med sportssetene, M-sportsrattet og M-girspaken kan føreren av den nye BMW M2 ha bilen under kontroll til enhver tid.

bmw m2 kupé

BMW M2 kan skilte med 370 hk og halsbrekkende akselerasjon

Den nye 3000 cc rekke sekssylindrede motoren i den nye BMW M2, utstyrt med den nyeste M TwinPower Turbo-teknologien, har en effekt på 272 kW/370 PS ved 6500 o/min (kombinert drivstofforbruk 8,5 l/100 km; kombinert CO2-utslipp: 199 g/km)*, og setter dermed en standard i segmentet for kompakte sportsbiler med høy ytelse. Like fascinerende er kraftleveransen. Maksimalt dreiemoment på 465 Nm blir for noen øyeblikk 500 Nm med «overboost»-funksjonen. Under disse forholdene er den nye BMW M2 Coupé, utstyrt med den valgfrie M syv-trinns dobbelclutch-girkassen (M DKG) og utstyrt med «launch control»-funksjonen, i stand til å stoppe klokken. på bare 4,3 sekunder ved akselerasjon fra 0 til 100 km/t. Toppfarten er 250 km/t med elektronisk skjæring. I tillegg er forbruket til modellen utstyrt med automatgir M DKG kun 7,9 liter* per 100 kilometer, mens CO2-utslippet er kun 185 g/km*, og demonstrerer dermed bilens store effektivitet.

BMW-M2-Coupe-11 (1)

Kunnskap i konkurranse… for veien

Den nye BMW M2 setter nok en gang standarden litt høyere i segmentet for kompakte høyytelses sportsbiler, takket være aluminiumsaksler fra BMW M3/M4-modellene, lettmetallfelger fra 19-tommers felger med forskjellige dekkdimensjoner, M Servotronic styring med to karakteristiske linjer, samt M kompositt bremsesystem. Mye av overlegenheten til BMW M2 Coupé forklares av den elektronisk regulerte M-differensialen, laget for å optimalisere trekkraft og dynamisk stabilitet. Med M Dynamic Mode (MDM) i Dynamic Stability Control (DSC)-systemet, som tillater lett glidning av dekkene for kontrollert skrens ved svinger i kretsløp, kan sjåføren nyte maksimal kjøreglede.

Dele teknologier på det smarte nettet

Den nye BMW M2 Coupé kommer med omfattende utstyr som standard, som harmonerer perfekt med den sportslige konfigurasjonen. Den syv-trinns M-dobbeltclutch-girkassen (M DKG) med Drivelogic kan kjøpes som tilleggsutstyr, som er i stand til å skifte gir veldig raskt uten å avbryte kraftoverføringen. I tillegg tilbys et bredt utvalg av førerassistentsystemer og mobilitetstjenester fra BMW ConnectedDrive. Tilleggstjenestene til ConnectedDrive danner grunnlaget for en bred inkludering av bilen i nettverket. På denne måten er det mulig å bruke en rekke svært innovative apper, sømløst integrert i bilen via BMW ConnectedDrive. For eksempel, med GoPro-applikasjonen er det mulig å bruke iDrive-kontrolleren og kontrollskjermen til å styre et kamera montert på dashbordet, slik at resultatene oppnådd i de raskeste rundene på en krets blir registrert. Kjørestilen på en bane kan analyseres i detalj med M Laptimer-appen. I tillegg kan data knyttet til hastigheter eller bremsepunkter enkelt deles via e-post eller på Facebook.

BMWs M2 Coupé fortsetter M-historien

Den nye BMW M2 Coupé er ikke bare en direkte etterfølger til den suksessrike BMW 1-serie M Coupé, men er på grunn av sin biltilnærming også, flere generasjoner senere, en etterkommer av den første BMW M3 i E30-serien, samt BMW 2002 turbo. . Denne modellen skapte en sensasjon for mer enn 40 år siden, og til og med i sin tid oppfylte den kriteriene BMW M GmbH bruker i forhold til dynamikk, smidighet og optimal bilkontroll.

Leave a Comment