De pegasus helikopter av DGT er muligens det verktøyet som er mest fryktet av sjåfører blant de som er tilgjengelige for Generaldirektoratet for Trafikk. Men sannheten er at dette helikopteret har en rekke begrensninger, den er ikke ufeilbarlig som mange sjåfører tror. Faktisk er det en tidsrammesom spesifikt er fra 9 sekunder, som er tiden en sjåfør har til å «unnslippe» fra en bot. La oss se Hvorfor.
Det populære DGT Pegasus helikopter har installert to L3-Wescam-kameraer. En av dem er utstyrt med et vidvinkelobjektiv som er vant til følge kjøretøyet; og en annen er utstyrt med en telefoto og det tjener til makt fokus undervisning av det fornærmende kjøretøyet. I tillegg utstyrer den et system av bildegjenkjenning som bruker informasjonen som er fanget opp av L3-Wescam-kameraet utstyrt med en telelinse for å lese av bilskiltet. Og dette systemet trenger åpenbart en tidsmargin for å kunne fokus på kjøretøy ordentlig og følge opp.
DGT Pegasus-helikopteret trenger 9 sekunder for å gi deg en fartsbot
For å ha gjennomsnittshastighet som et kjøretøy sirkulerer til, systemet som inneholder pegasus helikopter trenger å gjennomføre tre tiltak. For å gjøre disse tre målingene trenger Pegasus-radaren en tid på ca 9 sekunder. Hvis mellom ett skudd og det neste kjøretøyet gjorde en plutselig hastighetsendringvil konsekvensen være at gjennomsnittshastigheten fanget av helikopteret til Generaldirektoratet for Trafikk blir endret. Dette betyr at hvis innen den perioden på 9 sekunder av total tid, kjøretøyet bremser bråttkan du forstyrre skuddet.
Problemet er at hastighetsradarsystemet som omfatter helikopteret til Generaldirektoratet for Trafikk har tekniske begrensninger. I løpet av en tid på 9 sekunderomtrent, kameraene deres gjør det tre tiltak hastigheten kjøretøyet som spores kjører med, og kun hvis du kjører i mer enn 80 km/t. Derfor, hvis kjøretøyet skulle bremse plutselig i løpet av denne tiden, kan det redusere gjennomsnittshastigheten i km/t som den sirkulerer til, ifølge dataene fanget opp av Pegasus-radarsystemet.
Men i tillegg til dette må det også tas i betraktning at pegasus helikopternår den er i flukt, må den lage en oversikt av veien å finne potensielle lovbrytere. Når en potensiell krenker oppdages manuelt av fartsovertredelse -selv om dette ikke er det eneste som bøter Pegasus-, så er det når ramme inn det potensielt krenkende kjøretøyeter utført fokusere og følge av registreringen, og det er da de begynner å lage tre tiltak hastighet for å fastslå gjennomsnittlig sirkulasjonshastighet.
Som du kan se, slik at DGT Pegasus-helikopteret kan sette en fartsbot en helt spesifikk prosedyre må gjennomføres, og det krever noe frister som, selv om de er redusert i tid, gir en viss margin og «manøver» til et kjøretøy som overtrer for fart. Selv om Pegasus-radaren til DGT-helikoptrene er et usedvanlig presist verktøy, er sannheten at den på ingen måte er ufeilbarlig.