Å selge elektrisk går galt, dette merket vil tape 4500 millioner i år for å satse på dem

De tall kommer ikke ut med dette av elektriske biler eller i det minste er det et selskap som ikke kommer til å få gode resultater i det hele tatt etter å ha gjort en solid innsats for det helelektriske kjøretøyet. Situasjonen er så kritisk at de fra selskapet allerede har annonsert at de samme år 2023 planlegger å registrere noen tap på 4500 millioner dollar i sitt elbilmarked. Men det er det de også har alvorlige problemer relatert til batteriforsyning i løpet av de siste ukene.

Elbilen er fremtiden, eller det er i hvert fall slik både Kina og Europa, og til og med USA, ønsker at det skal være. Men det er et konsept som begynner å høres sterkt ut nå bekymre bransjen av bilen, og det er batterikrise. For måneder siden var det mulig å se hvordan priser av litium forårsaket en stor stigning av pris også på batterier, selv om trenden senere endret seg. Nå produsenter liker Porsche og hvordan Fordeller GM i USA, har begynt å varsle om forsinkelser knyttet til levering av batterier til elbiler. Ingen av dem kan nå sine ambisiøse elektrifiseringsmål, men det er også noe som er det påvirker din økonomiske situasjon bekymringsfullt.

elbillading 1

Å satse på elbilen går ikke bra, Ford advarer om at den i år vil tape 4500 millioner dollar for sine elbiler

For bare noen dager siden, Jim Farley, den Ford administrerende direktørpåpekte i forhold til elbiler at i løpet av de siste 60 dagene har «prispresset økt dramatisk». Og årsaken til denne situasjonen er ingen ringere enn Elon Musksom startet året 2023 med en konstant prisfall for hele sin katalog over elbiler. Men selvfølgelig er det det for selskaper som Ford, o Volkswagen, etter overskriftene fra de siste ukene, er mye vanskeligere å senke prisene i sine elektriske kjøretøy fordi de til i dag ikke har nådd produksjonsskala som Tesla fastholder.

Elon Musk har laget Tesla redusere produksjonskostnadene betydelig av elbilene deres, og det er noe de spesifikt har jobbet med de siste årene, og det er derfor de har råd til lavere priser og forbli lønnsomt. I mellomtiden, Ford allerede har planlagt tape 4,5 milliarder dollar i elektriske kjøretøy i år, og før hans prognose var å holde disse tapene rundt 3000 millioner. Så er situasjonen enda mer dramatisk enn de opprinnelig planla.

ford mustang mach e

«Det er ikke en uke vi ikke har problemer med forsyningskjeden», sa han Oliver Blume, administrerende direktør i Porsche. I noen tid har det vært advarsler om problemer med batteriforsyningen ser på fremtiden, og nå er det når selskaper liker Ford, GM eller Porsche de ser faktisk hvordan dette hindrer deres virksomhet i elbilmarkedet. GM-sjef Mary Barra snakket nylig om at en av leverandørene hennes har forsyningsproblemer som begrenser sammenstillingen av batterimodulene dine. I begynnelsen av måneden ble det allerede diskutert at det samme problemet er det som ville ført til at selskapet midlertidig stoppet produksjonen ved sin kanadiske fabrikk.

Kina holder en selveier av elbilmarkedet fra den mest kritiske delen, som er den av batterier. De er verdensledende innen produksjon av batterier for elektriske kjøretøy med selskapene CATL og BYD skiller seg ut som referenter. Og dette er en annen av nøkkelfaktorene som i stor grad hindrer utviklingen av europeiske og amerikanske selskaper i elbilbransjen. Hvis vi de siste årene har snakket om mikrochip kriseNå er det som begynner å bli snakket om stadig oftere batterikrise.

Leave a Comment