Autonomien til en elektrisk avhenger av hjulene

I elektriske bileren av de viktigste aspektene ved din datablad er i den kilometer med autonomi. Dette er faktisk en av grunnene til at noen sjåfører ennå ikke har tatt spranget og fortsetter å kjøpe modeller bensin eller diesel, eller til og med LPG. Men vær veldig forsiktig, fordi autonomien de lover er ikke helt sant: Det kommer også an på hjulene. som bærer versjonen du velger.

for en elektrisk bil Nyt god autonomihar produsenten tatt spesielt hensyn til hans design. Ja, formene på karosseriet er spesielt relevante fordi det avhenger av dem aerodynamikken. Poenget er hvor mye lavere motstand til passasje av luft eksisterer, og mindre rullemotstand oppstår, jo større autonomi er for den samme elektriske mekanikken. Og det skjer det samme med vekten: hvis den er større, mindre autonomi.

tesla modell s 2018

Fortell meg hvilke hjul du har, så skal jeg fortelle deg hvor mye autonomi elbilen din mister

Vi har spesifikt tilfelle av Tesla Model S og Model Xsom lover visse figurer av autonomi i henhold til godkjenning, men i virkeligheten leverer de veldig forskjellige. Og ja, det er blant annet pga tommene til dekkene dine.

Hvis du skal kjøpe en Tesla Model S P100D, 21″ hjul de kommer til å provosere 4,9 % høyere forbruk enn om du tok 19″. Og er det en P90D, så stiger energiforbruket 5,2 % omtrent. For samme modell, i versjoner 60/75 kWh21″-hjulene øker forbruket med en 11,6 % sammenlignet med 19″. Og i 60D/75D790D, intet mindre enn en 11,8 %.

Lignende tall returnerer Tesla ModelX, men enda mer bekymrende fordi dekkene er enda større. Hvis du velger 22″-hjulene i stedet for å montere 20″-hjulene, vet du at du skal forbruker 22,2% mer i versjon P90Da 22,5 % mer i 60D/75D/90D og 23,3 % i P100D.

Disse tallene er spesifikke tilfeller av to modeller, men de tjener til å innse det Autonomien i en elbil avhenger, og mye, av dekkene vi monterer. Og selvfølgelig vil det også variere fra mange andre faktorer. Det er noe som skjer i kjøretøy med termisk motor, men i elektriske er det mye mer merkbart.

Leave a Comment