Bedre enn SEAT Ateca for mindre enn 20 000 euro, det er derfor den feier over Spania

SEAT Ateca er en ekstraordinær SUV innenfor sin kategori, selv om det er sant at den begynner å vise tegn på aldring. Og det er fortsatt noe dyrt sammenlignet med alternativer som kommer på markedet. Det som bekymrer oss er billigere enn den spanske SUV-en, men det er ikke det som gjør den beste kjøpsalternativet. Det er at i tillegg til å være billigere, kan du regne med miljømerke av DGT, som blir mer og mer avgjørende hvis vi ønsker å kunne bevege oss fritt gjennom byene i landet vårt.

Mens SEAT Ateca har en minstepris på €24 711og med motor 1.0 TSI på 110 CVstarter det alternative alternativet som vi foreslår kun 19.900 euro. Med andre ord deler den dimensjoner med Ateca, men den er like billig som en Arona. Det handler om DR 4.0, som har en kropp på 4,35 meter lang, mens den spanske modellen måler 4,36 meter. Og ja, det er sant at Ateca har et stort bagasjerom med en kapasitet på 510 liter og DR 4.0 den forblir på bare 340 liter, men hvis vi fokuserer på mekanikken er den det beste kjøpsalternativet fordi, mens vi gikk fremover, kan du stole på miljømerke av DGT.

dr 4 side

Dette er DR 4.0, en ny SUV på størrelse med Ateca som vokser som en ild i tørt gress i Norway takket være den lave prisen på under 20 000 euro

For øyeblikket DR 4.0 Det er allerede tatt et hull blant utleieselskapene, som har begynt å kjøpe det i en overraskende takt. Der modellen fortsatt ikke er ferdig med å gjennomsyre er mellom individer, og det ser ut til at det snarere skyldes uvitenhet om dette nytt italiensk merke som begynner å tråkke på gasspedalen i Norway. Uansett så er det et utmerket kjøp pga koster mindre enn 20.000 euronoen 5000 euro mindre enn SEAT Atecaog likevel har den den enorme fordelen at den kan stole på DGT ECO-merket.

Og det er fordi, sammenlignet med 110 CV 1.0 TSI-motoren til den spanske SUV-en, DR 4.0 den kan kjøpes i sin billigste versjon med motor 1,5 liter bensin 116 hkeller du har alternativet over samme motor men LPG-kompatibel. Å være en motor bifuelsom kan mates med både bensin og LPG om hverandre, har miljømerke og, ja, kraften er litt påvirket fordi denne versjonen når 113 hk av maksimal effekt.

dr 4 bak

Ved å kjøre DR 4.0 når ikke nivået til SEAT Ateca, som det er tydelig, og er forpliktet til en mer behagelig stil. Det er en mye enklere bil, og fremfor alt skiller den seg ut for sin pris og for ECO-merket med bifuel-motoren. I alt annet er uten tvil den spanske SUV-en over. Men akkurat som ham MG HSsom runder €21 000har omtrent blitt en perfekt alternativ å komprimere SUV-er med en mye mer attraktiv pris.

Den viktige forskjellen mellom DR 4.0 og MG HS Det er at selv om begge er billige sammenlignet med sine rivaler, er MG-modellen en bensin uten elektrifisering, men den har en plug-in hybrid versjonog også MG HS -og MG EHS nøyaktig det samme- har en standard utstyr hva er mye mer komplett enn det som tilbys av DR 4.0. Nå er det også sant at MG HS fortsetter å koste rundt 2000 euro mer enn DR 4.0, så noe mer og bedre hadde å tilby enn denne nye italienske SUV-en som feier over Norway.

Leave a Comment