BYD Seagull vil være ultrabillig, 8000 euro med et natriumbatteri og 300 km autonomi

BYD er en produsent av elektriske biler og også batterier for denne typen kjøretøy, som er grunnen til at den har råd til å tilby lavere priser enn konkurrentene dine. Nylig, i likhet med CATL, kunngjorde produsenten BYD at de snart vil ha sin nye natriumbatterier som vil bidra til å redusere prisene betydelig. Og kort tid etter å ha visst dette har vi kunnet vite at BYD Måke vil være den første elbilen som tar i bruk denne teknologien når den kommer på markedet, i løpet av andre kvartal 2023. Og ja, den vil bli en av de billigste elbilene takket være bruken av disse nye batteriene.

De natriumion-batterier Det ser ut til at de ikke kommer til å gi enorme antall autonomimen de skal brukes til å produsere billigste elbiler, fortsatt, enn med LFP-batterier. Det kinesiske merket BYD, som er en referanse i Kina, har allerede annonsert at det innen midten av neste år 2023 vil ha sitt første modellen med denne teknologienog nå kan vi forutse det det blir BYD-måken. Men det mest interessante i forhold til alt dette er å vite sin pris og, selvfølgelig, hva vil det være deres autonomi. Og både det ene og det andre er data som de har gitt basert på filtrert informasjon, og de fremmer at det vil være rundt 300 kilometer omtrent i sin mest økonomiske versjon av hele serien. Og med en omtrentlig pris på kun 8.000 euro. Med andre ord vil de ha råd til så betydelige kostnadsbesparelser som å foreslå en av de billigste elbilene på markedet, spesielt hvis vi tar i betraktning at det ikke er en «mikrobil» i stil med Silence S04, og at dens autonomi på 300 km er mer enn anstendig.

byd delfin 3

BYD Seagull med natriumionbatteri vil ha 300 km autonomi og en pris på bare 8000 euro

Blant nøklene til natriumbatterier er det faktum at de tilbyr en lang holdbarhet og selvfølgelig at det er en kjemi veldig billig. Det vil tjene til å heve billige elbiler, selv under prisene som kan tilbys for modeller med LFP-batterier, fordi de er enda billigere. Imidlertid har både BYD og CATL allerede gjort det klart at energitettheten til denne typen celler ikke er deres sterkeste. Derfor vil vi se billigere elbiler, ja, men med noe mindre autonomi. Og til tross for dette BYD Måke vil tilby autonomi 300 kilometer i sin mest økonomiske versjon, med en omtrentlig pris på 8.000 euroDet er absolutt gode tall.

Denne elbilen, som vil konkurrere med alternativer som SmartForFourfor deres 3,6 meter kroppslengde, vil begynne å bli solgt gjennom hele andre kvartal 2023. Vi har informasjon om BYDs aktivitet i Norway, og det ser ut til at den kinesiske produsenten er fast bestemt på det dominere dette markedet og posisjonere seg som et sterkt alternativ til MG, for eksempel. I motsetning til Tesla, også dedikert utelukkende til elbiler, BYD retter seg mot det generelle markedet og de har noe veldig viktig: de lager ikke bare elbiler, men de er også andre verdens produsent av batterier for elektriske kjøretøy.

byd delfin 2

Ifølge denne samme rapporten, selv om BYD Seagull vil være elbilen som debuterer teknologien til natriumbatteriermerket har til hensikt å gå forlengelse denne teknologien til andre modeller. På denne måten vil de kunne konfigurere nye versjoner som er under de som tilbys i dag, i modeller som allerede er tilgjengelige, og på en laveste pris. Dette trinnet vil være viktig, fordi det vil tillate BYD å senke prisene sine over hele linja og nå et bredere publikum.

Noe veldig viktig vil være BYD Måke pris her i Europa. For selv om de i Kina har råd til å produsere biler med svært lave kostnader, og klare svært stramme fortjenestemarginer, gjør skatter og transport blant annet at prisene i Europa er noe høyere. Og til tross for dette, hvis de klarer å nå rundt 10.000 euro, vil de utvilsomt ha en stor mulighet i markeder som Norway eller Italia. Og det er også viktig at De kan ankomme før Volkswagen Group, eller Hyundaitil dette segmentet av billigere elbiler.

Leave a Comment