Car Wrapping, vinyl som alternativ til lakkering av bilen

Vil du endre fargen på bilen din? Er du lei den og vil gi den et annerledes preg? For tiden tilbyr bilindustrien deg mange muligheter bortsett fra tradisjonelt maleri. Disse alternativene går gjennom vinyl eller «Car Warraping»

Hva er vinyl? Det består i utgangspunktet av å dekke hele overflaten av kjøretøyet med vinyl, som ikke er mer enn et svært allsidig plastmateriale som vil tilpasse seg alle former for kjøretøyet vårt, det være seg en bil, en motorsykkel, etc. Egenskapene til vinyl ligner veldig på tradisjonell maling mht hardhet og motstand. Vi vil bare måtte ta visse forholdsregler når vi vasker det slik at materialet beholder sine egenskaper så lenge som mulig. Holdbarheten til vinylene er beregnet til ca 7 årSelv om ulike faktorer spiller inn her, for eksempel tiden bilen tilbringer i solen eller annet dårlig vær.

flytende vinyl

Maling eller vinyl? Fordelene med vinyl

Den største fordelen fremfor tradisjonelt maleri ligger i dens økonomi. Siden det er et billigere materiale enn maling, kan vi få bilen vår vinylert til en pris som varierer mellom 700 og 1000 euro avhengig av hvilken type vinyl vi velger. I tillegg til prisen gir vinyl oss mange muligheter for personalisering at med tradisjonell maling ville prisen skyte i været. Vi har valget mellom matte farger hvor fasjonable de er, ulike trykk, militærfarger og endeløse finisher mer.

Hvor mye koster det å lakke en hel bil?

For å pakke inn bilen vår er det bare nødvendig det lakken har ingen store riper og er ren. Vinylpåføringen kan være på to måter; Det mest tradisjonelle er å søke vinylark som om de var gigantiske klistremerker tilpasse størrelsen til størrelsen på stykket som skal belegges. På denne måten klarer vi å ha minst mulig skjøter for å unngå at den løsner. Etter, med en slikkepott strekkes vinylen for å fjerne rynker og bobler og oppnå en feilfri effekt. Det andre alternativet som får mer styrke for komfort og finish er flytende vinyl. Påføringen gjøres med en pistol og med vinylen i flytende tilstand. Effekten er av høyere kvalitet, være nesten umulig å skille fra et tradisjonelt maleri. Flytende vinyl belegger alle lag av bilen uten å etterlate skjøter, så kvaliteten på finish og holdbarhet er mye høyere.

Hvis vi ønsket å fjerne vinylen, ville det bare være nødvendig å bruke litt varme og skrelle forsiktig av materialet. Malingen forblir intakt. For forsikringsformål, siden det ikke er originalutstyr, må det deklareres som tilbehør. Ved å bruke ITV-godkjent vinyl burde vi ikke ha et stort problem.

Som du kan se, er mulighetene som tilbys av dette materialet uendelige, så hvis du tenker på en endring for bilen din, kan vinyl være et godt alternativ.

Leave a Comment