CATLs nye CTP-batterier, enda bedre enn Teslas 4680

CATLden anerkjente kinesiske produsenten av batterier til elbiler, har presentert sin nye CTP-batterier tredje generasjon. En batteritype som kjennetegnes ved at den ikke har cellemoduler. Denne nye generasjonen CTP-batterier vil bli markedsført med NCM og LFP katoderog de lover å tilby en 13 % mer energi enn det nye tesla batterier 4680produsert av Panasonic.

De CTP-batterier av CATL har det spesielle som, i motsetning til den vanlige konstruksjonen av batterier, dannet av ulike moduler sammensatt av deres tilsvarende celler, moduler fjernes. Med andre ord har denne typen batteri, tilgjengelig med NCM og LFP katode – henholdsvis nikkel og ferrofosfat – sin egen design der mellommoduler er eliminert, belegg av passivt materiale utelatt og uavhengig kontroll av modulene. På denne måten kan du stole på mer aktivt materiale på batteriene for å få en høyere energitetthet bruker nøyaktig samme kjemi.

catl ctp 3

Nye CATL CTP-batterier, med 13 % større energitetthet enn Teslas 4680

Selv om du er det nye CTP-batterier CATL-celler bruker samme kjemi som Teslas 4680-celler, produsert av Panasonic, er i stand til å levere en 13 % høyere energitetthet. Denne typen CATL-design kalles kirin batterierog faktisk følger samme format og størrelsesforhold som Teslas nye 4680-celler, men med den ekstra fordelen av en revolusjonerende proprietær design.

Som vi nevnte tidligere, kommer CATLs Kirin-batterier til å bli markedsført med LFP katodelitium jernfosfat, men også med NCM katode, nikkel. Førstnevnte tilbyr en utmerket levetid, korrekt termisk stabilitet og, ja, en noe rimelig spesifikk energi. Dette betyr at de har en noe lavere energitetthet, 160 Wh/kg og 290 Wh/L. NCM-versjonen tilbyr imidlertid en meget høy energitetthet, på 250 Wh/kg og 450 Wh/Li tillegg til stor stabilitet.

panasonic tesla batteri

Og nøkkelpunktet i denne nye generasjonen CATL CTP-batterier er i svar til BYD og Blade-batteriene, som også er av typen «celle-til-pakke», og oppnår en energitetthet på 1450 Wh/kg i sin siste iterasjon. Selv om forskjellen ikke er overdrevent stor, er sannheten at den kan utgjøre en betydelig forskjell i nivået av endelig autonomi til en elbil, eller i vekten samtidig som den opprettholder andre tekniske egenskaper.

Foreløpig er det ikke kjent hvilke elbilmodeller disse nye CATL-batteriene skal brukes til, men det kinesiske selskapet har avansert at de når markedet fra kl. april 2022. Så, uten å ha offisiell bekreftelse fra Tesla, forventes det at de kan være de nye batteriene til versjonene med Standard Autonomi av både Tesla Model Y og Tesla Model 3. Men spesifikt av variantene produsert i Shanghai. I så fall kan Tesla beholde nøyaktig den samme kjemien som den bruker akkurat nå i disse versjonene og modellene, men går fra 125 Wh/kg til 160 Wh/kg. Det vil si at det vil innebære å tilby en økt autonomi for den ene og den andre modellen.

Leave a Comment