Citroën C3 R5, det nye beistet for rally

C3 R5 er det nye kampvåpenet for rallyene til Citroën Racing-divisjonen. Forgjengeren, DS3 R5, var en skuffelse. Resultatene som ble oppnådd hadde ingenting å gjøre med de forventede når det gjelder ytelse og pålitelighet. Derfor har det franske merket bestemt seg for å utvikle denne nye klientenheten.

Basen til Citroen C3 R5 er den til C3 som for tiden konkurrerer i WRC i World Rally Championship. Inntil nå har utviklingen holdt seg skjult, og endelig har vi kunnet møte det nye leketøyet. Den nye bilen utviklet av Citroën Racing vil teoretisk være tilgjengelig å konkurrere fra Monte Carlo Rally 2018.

c3 r5 3

Citroën C3 R5 vil ha en luksustuning

De som har ansvaret for å gjennomføre testene og utviklingen av C3 R5 de vil være de nåværende lederne for det franske nasjonale rallymesterskapet. Craig Breen og Stephane Lefebvre de vil sette seg selv under kontroll over skapningen til tross for hvor stramme tidsfrister er. Homologeringen er ment å opprettholdes for 2018, og debuten forventes endelig å finne sted i Monte Carlo.

Opprettelsen av Citroën C3 R5 er opptakten til fødselen av enda en kunderacerbil. Etter ham kommer de forhjulsdrevne bilene som skal brukes i lavere kategorier av rally. Det forventes at i de kommende månedene den nye erstatningen av Citroen DS3 R3T eller opprettelsen av en ny R2T.

Fra Citroen har uttalt at: «Vi har nådd et viktig punkt denne uken med den første utviklingstesten av bilen, som er svært nær å være et komplett produkt. Spesifikasjonene gitt til det tekniske teamet er klare: vi ønsker at Citroën C3 R5 skal sette nye standarder for kategorien når det gjelder ytelse, pålitelighet og kontrollerte vedlikeholdskostnader.»

«For å være den første testen av den komplette bilen, er vi veldig nærme å definere hva vi skal tilby kundene. Testdager foregår på grus, på en rekke baner og underlag for å teste bilens robusthet og finpusse grunnoppsettet. Det er en direkte forbindelse mellom C3 R5 og C3 WRCFor eksempel ble sikkerhetsburet til begge designet av samme ingeniør. Enkelte løsninger er gjenbrukt, tilpasset forskriftens krav og småskala produksjon. Motoren er utviklet av oss, basert på produksjonsenheten”. konkluderer de.

c3r5 1

Leave a Comment