Cupra Tavascan, opptil 340 CV av radikal elektrisk sportsbil med den nyeste Volkswagen-motoren

Han Cupra Tavascan det er en ny elektrisk SUV med en kropp av 4,64 meter lang og som konkurrerer med alternativer som Skoda Enyaq Coupe eller Audi Q4 Sportbackmen også med Volkswagen ID.5 GTX fordi den faktisk også har en coupe silhuett og en klar sporty fokus. Den kraftigste versjonen når opp til 340 hk maksimal effekt med firehjulstrekk takket være bruken av to elektriske motorer, men den er ikke den eneste i utvalget og den kommer heller ikke til å være den billigste. Det er nysgjerrig, for de har bestemt seg for å kalle det Cupra Tavascan VZfølger linjen til Formentor VZ5, selv om det ikke har noe med det å gjøre i det hele tatt.

Han Cupra Tavascan Det er den andre elbilen som introduseres i rekkevidden til det spanske merket, etter Cupra Born, og vi vet allerede at Cupra Raval også kommer senere som tilgangsalternativ. Tilbake til Tavascan, vil versjonene være en av tilgang med en elektrisk motor og bakhjulsdrift som leverer 286 hk av maksimal effekt, kalt Utholdenhetog Cupra Tavascan VZ med dobbel motor og firehjulsdrift med 340 hk av maksimal effekt. Denne andre versjonen, som er den sportsligste i serien på grunn av ytelsen, kan akselerere fra 0 til 100 km/t i 5,6 sekunder.

cupra tavascan 1

Nøklene til Cupra Tavascan, en veldig sporty og helelektrisk SUV-kupé med opptil 340 hk

Han formspråk som har blitt nedfelt i Cupra Tavascan følger nøkkelfunksjonene til tidligere modeller og nye, som f.eks nye LED frontlykter med tre trekantede lyspunkter som hadde premiere på Terramar. På baksiden er overraskelsene færre, selv om Cupra har kunnet tillate seg, på grunn av endringer i europeiske regelverk, å «plante» en opplyst logo. Uansett er det tydelig at Cupra Tavascan ha en veldig sporty design og lidenskapelig som søker å overbevise estetisk og støttes av gode fordeler.

I kupeen på nye Cupra Tavascan er det en 15 tommers skjerm diagonal og det er selvfølgelig kompatibelt med Android Auto og Apple CarPlay trådløst. For det digitale instrumentpanelet, en enklere og mindre visning av 5,3 tommer og hånd i hånd med et system av Head Up Display med utvidet virkelighet. For første gang har merket vært det alliert med Sennheiserlydspesialist, for et hi-fi lydsystem med 12 høyttalere.

interiør cupra tavascan

Går mer i detalj i hans tekniske egenskaperalle versjoner har en 286 hk motor bak av maksimal effekt. Dette er den splitter nye APP550 fra Volkswagen, en permanentmagnet synkronmotor som er mer effektiv enn de man ser i Enyaq og ID.5, og som dessuten er Kraftigere. Og på forakselen modellen av 340 hk Den har en asynkronmotor med mindre kraft og med en høy effektivitet høy hastighet. Som for øvrig er den som skal stå for å flytte bilen på motorveien for å redusere strømforbruket betraktelig.

I alle fall Cupra Tavascan kommer alltid med en 77 kWh batteri av energilagringskapasitet som er i stand til å akseptere hurtiglading opp til 135 kW. Et dårlig tall sammenlignet med 230 kW som takket være sin 800 V-arkitektur kan akseptere modeller som Hyundai IONIQ 5, IONIQ 6 eller KIA EV6. Merket har annonsert en autonomi på 550 km i Cupra Tavascan Endurance og 520 km i Cupra Tavascan VZ, selv om de ikke er offisielle tall i WLTP-godkjenningssyklusen, men snarere et estimat fra produsenten.

cupra tavascan 3

Hvordan kunne det være annerledes Cupra Tavascan er basert på nøyaktig det samme MEB-plattform som Enyaq, ID.4, ID.5 og til og med selve Cupra Born er bygget på. Og selv om de har installert en beste elektriske motor, er tydelige arvelige mangler av teknologien båret av disse to elektrikerne som ankom lenge før. Uten tvil er hurtigladesystemet det mest kritiserte i denne modellen.

Leave a Comment