De atmosfæriske forholdene påvirker motoren til bilen din

Det er «fans» av naturlig aspirasjon, og det er også de av turbo, og åpenbart har hver mekaniker sine fordeler og ulemper. Og hvis vi fokuserer på atmosfæriske motorerer det visse problemer å ta hensyn til, fra lufttetthet til luftfuktighet i omgivelsenenoen atmosfæriske faktorer som kan og påvirker direkte ytelsen til bilen vår.

De lufttetthet den kan påvirkes av ulike faktorer som blant annet høyde og temperatur, og for vår motor er det praktisk at den er lav. I så fall er forholdet mellom luft og drivstoff som tilføres motoren rikere, det samme er mengden luft i forbrenningskamrene, i forhold til drivstoffvolumet.

I denne forstand er det også nødvendig å ta hensyn til romtemperatur, som er en faktor som direkte vil påvirke luftens tetthet. Når omgivelsestemperaturen er høyere, synker luftens tetthet, og tvert imot forårsaker lavere temperaturer en høyere tetthet i luften.

Anbefalt: Premium bensin og oktan, er det verdt å betale mer?

porsche 911 motor

En annen faktor som påvirker vår atmosfæriske motorer er fuktigheten, at jo høyere den er lavere oktantal for drivstoff nødvendig for riktig drift. I henhold til denne faktoren, per gram vann per kilo tørt vann, reduseres oktantallet fra 0,25 til 0,35. Nettopp derfor kan injeksjon av vann i luftinntaket øke oktantallet og unngå stangbanking.

snakker om a atmosfærisk motorer det mer enn tydelig at atmosfærisk trykk Det vil påvirke ytelsen til motoren vår. Vi snakker derfor om høyde, og hvordan denne faktoren påvirker lufttetthet, en gang til. Mer spesifikt, naturlig aspirerte motorer miste 10% kraft for hver 1000 høydemeter, så er det uten tvil en avgjørende faktor. Nå er denne verdien ca dieselmotorermens i en bensin vi også har lignende tap på grunn av oktankravet, som i dette tilfellet synker fra ett til to oktannivåer for hver 1000 høydemeter.

De luftmangel fører til at forbrenningstrykket synker betydelig, noe som oversetter seg til en lavere effekt av motoren og dermed tap av ytelse. Det er klart at hver produsent introduserer sine egne teknologier for å minimere virkningen av atmosfæriske forhold på ytelsen til motorene sine, men dette er faktorene som grovt sett påvirker en naturlig aspirert motor.

Leave a Comment