De beste elbilene du kan kjøpe akkurat nå

De elektriske biler De er ikke lenger et sjeldent syn i forhandlere. Det er flere og flere produsenter som slutter seg til trenden og tilbyr minst én modell 100% elektrisk blant de forskjellige alternativene. Men fordelene og egenskapene er svært forskjellige. Så det er praktisk å gjennomgå hvilke elbiler som finnes, hva de tilbyr oss og hvilken du skal kjøpe.

hvis du leter etter noe Urban, liten og med tilstrekkelig autonomi til å forsvare seg i byen, alternativene du har til din disposisjon er mange. fra det kjente bmw i3som byr på 285 km autonomi inntil det siste honda e, med en karismatisk design og 220 km autonomi. Både det ene og det andre, veldig interessante modeller, men utvilsomt begrenset av disse autonomifigurene.

honda e2

Mer dyktige enn disse tidligere er de nye elektriske fra PSA Group: både Opel Corsa-e som den nye Peugeot e-208, som deler teknologi på CMP-plattformen. Vi har i dem en enkelt elektrisk motor på 136 CV av maksimal effekt koblet til et litium-ion batteri på 50 kWh. Med dette svever de begge rundt 330 km autonomi i henhold til WLTP-godkjenningssyklusen. Og med en lading på kun 30 minutter vil vi ha 80 % energi hvis vi kan dra nytte av et hurtigladepunkt.

En av de mest interessante elbilene i dag er Hyundai Kona elektrisk. Vi snakker ikke lenger om et kjøretøy begrenset til urban bruk, men om en kompakt SUV Hva kan du tilby oss? 482 km maksimal autonomi i sin versjon med et batteri med stor kapasitet. Og, selv om med en enkelt elektrisk motor og forhjulsdrift, nå 204 hk av makt. En modell som på grunn av ytelsen har etablert seg som en referanse innenfor sitt segment innen elbilens nisje.

Og det er linjen som følger KIA e-Niro fordi de, som du vet, deler et stort antall teknologier. KIA-modellen, med samme kraft på 204 CV, forblir imidlertid inne 450 km av autonomi. Forskjellen er ikke stor, men Kona har enda bedre funksjoner.

kona ev

Og hvis du har et større budsjett, er det også premium elektrisk. Ikke bare det allerede kjente Tesla Model S og Model Xmen også modeller fra andre produsenter, og nyere, som f.eks Mercedes EQC, han Jaguar I-Pace eller Audi e-tron quattroakkurat som ham Audi e-tron Sportback for de som leter etter en elektrisk crossover med sporty ambisjoner.

Bør jeg kjøpe elbil nå, eller er det bedre å vente?

I år, 2020, en betydelig mengde nye elbiler som vil nå markedet, og blant dem er Volkswagen-gruppen, som starter med Volkswagen ID.3. Derfor, hvis kjøpet av en ny bil ikke haster for mye for deg, er det sannsynligvis bedre for deg vente minst noen måneder.

I tillegg til Volkswagen ID.3, lanseringen av skoda enyaq til desember 2020., en elektrisk SUV fra Volkswagen Group og med svært lignende teknologier som blir med i Citigo iV for de som trenger et kjøretøy som ikke er begrenset til urban bruk. Du vil ha den tilgjengelig hos Skoda Canarias. Etter bilutstillingen i Genève får vi en god anledning til å spørre oss selv, nok en gang, hvilken elbil som passer best for vår smak og behov.

Leave a Comment