De nye elbilene som kommer i 2023

Vi er i ferd med å oppleve ankomsten av en betydelig mengde nye elbiler i 2023. Videre i alle segmenter og for praktisk talt alle budsjetter. Så vi har utarbeidet en komplett liste -som vil bli oppdatert fortløpende- der vi samler hvilke som vil være noen av de største utgivelsene gjennom hele dette året. Og vi fremmer også viktige data som du må vite om hver og en av disse nye elbilmodellene som skal selges fra år 2023.

Abarth 500e

De Abarth 500e Det er den første elbilen fra Abarth, og som du kan forestille deg er den det basert på Fiat 500e. Den kommer i juni 2023 med en elektrisk motor på 155 hk og matet av en 42 kWh batteri av energilagringskapasitet. Selv om Abarth ikke har kommunisert sin autonomi, er det Fiat 500e 330 km og at dette sportslige alternativet, med all sikkerhet, vil være noe lavere

bydatto 3 1

BYD Atto 3

De BYD Atto 3 Det er en 4,47 meter lang SUV med fem seter og en elektrisk motor på 204 hk av maksimal effekt. Et alternativ til Kia e-Niro, for eksempel, eller Mercedes EQA. Denne elektriske motoren vil bli drevet av et batteri 60 kWh og med denne konfigurasjonen vil den tilby en autonomi av 420 kilometer i henhold til godkjenning.

BYD Han

Denne modellen av nesten 5 meter i lengde vil den konkurrere med Tesla Model S, Mercedes-Benz EQE og lignende. Altså en salong, som i første omgang skal markedsføres i enkeltversjon med 517 hk av maksimal kraft og med 85,4 kWh LFP-batteri kapasitet. Denne versjonen vil nå en autonomi av 521 kilometer i WLTP-syklus.

BYD Måke

Det er sannsynligvis en av de mest etterlengtede elbiler i 2023 fordi den har som mål å være den første modellen som vil ha natriumionbatteri. Og dette er viktig fordi, fordi denne typen batteri er så billig, forventes BYD-måken å koste kun 8.000 euro og tilbyr en autonomi på 300 km. Data, selvfølgelig, mer enn interessant tatt i betraktning situasjonen for markedet for nye elbiler.

BYD Tang

Over Atto 3 vil den kinesiske produsenten begynne å selge i Norway BYD Tangsom også er en SUV men med et karosseri på 4,87 meter lang. I tillegg har denne modellen et batteri på 86,4 kWh og med denne konfigurasjonen, i henhold til godkjenningsdataene i WLTP-syklusen, tilbyr den en rekke 420 kilometer.

jeep avenger 2023 5

jeep avenger

Også kjent som baby jeep, den nye jeep avenger Det er en liten elektrisk SUV fra 4,08 meter lang som er bygget på Stellantis CMP-plattformen. Det vil si at den i hovedsak er som en Opel Mokka-e eller også en Peugeot 2008. En modell som kommer til å nå markedet med 156 hk av maksimal effekt i sin elektriske versjon og tilbyr en rekke 392 kilometer.

Lotus Eletre

Denne modellen er ikke bare Lotus sin første SUVmen det er det også Lotus sin første elektriske. En superviktig lansering for merkevaren, som med den vil begynne å transformere seg, og med ekstraordinære funksjoner. Den kommer i løpet av dette året 2023, og den vil gjøre det med intet mindre enn 600 hk av maksimal kraft og en bemerkelsesverdig autonomi 600 kilometer i WLTP-syklus.

Mercedes EQE SUV

Med utgangspunkt i EQE, er dette SUV-versjonen. De mercedes eqe vil være tilgjengelig fra år 2023. Det måler 4,86 meter lang og har tre forskjellige konfigurasjoner som starter fra 292 hk med en enkelt motor og bakhjulsdrift opp til 408 hk maks med to motorer og firehjulsdrift. Når det gjelder autonomi kan denne modellen nå opp til 590 km maksimalt, alltid med batteri 90 kWh kapasitet. Over er AMG-versjonene, som går så langt som 687 hk på det meste.

opel astra elektrisk

Opel Astra Electric

Den elektriske versjonen av Opel Astra kommer i år, og den vil gjøre det i en kombikonfigurasjon og også i familieformat. Den vil ha en elektrisk motor 156 hk av maksimal effekt som vil bli drevet av et litium-ion-batteri på 54 kWh. I sin konfigurasjon med mer autonomi, og i henhold til WLTP-godkjenningssyklusen, vil Opel Astra Electric nå opp til 416 km maksimal autonomi. Og det er et bemerkelsesverdig tall fordi batteriet er ganske lite.

Peugeot e-308

De Peugeot e-308som du kan forestille deg, er den elektriske versjonen av den velkjente Peugeot 308. En konfigurasjon som på et estetisk nivå har få forskjeller, men som har 156 hk av strøm og sammen med et batteri på 54 kWh av energilagringskapasitet. Med dette kommer Peugeot e-308 til å gi en autonomi på 400 kilometer. Og de har oppnådd dette nivået av autonomi med et så lite batteri fordi det er en modell som skiller seg ut, og spesielt i effektiviteten til det elektriske systemet.

smart 1 41

Smart #1

Med 4,27 meter lang, denne modellen er den første i denne ny æra av smart. Der den eneste forpliktelsen til ForTwo og ForFour er forlatt, og i tillegg SUV-format. Denne modellen vil være tilgjengelig med 272 hk i sin mer «normale» versjon og i en Brabus-konfigurasjon, med en sportsligere tilnærming, med 428 hk og et firehjulsdriftssystem. og byr opp 440 kilometer av autonomi på det meste.

Sono Zion

De Sono Zion det ser endelig ut til at den kommer på markedet i 2023, og den er en av de mest innovative elbiler som vi kommer til å vite Det er en elektrisk minivan 4,47 meter lang som har praktisk talt hele kroppen full av solcellepaneler. Med andre ord, selv om vi vil være i stand til å koble den til normalt, er det en solcellebil som lades opp mens du parkerer og kjører. Produsenten lover 112 km fri autonomi per uke takket være disse solcellepanelene.

Merk: Artikkel i konstant oppdatering.

Leave a Comment