Decathlon bryter reglene med en rekkeviddeforlenger for elsykler

Merket rockrider, fra Decathlon, har nylig presentert sine nye e-sykler for 2023 med svært interessante tekniske egenskaper. Men fremfor alt med en innovativ løsning for de som trenger mer autonomi enn andre brukere. de kaller det Rekkeviddeforlengermen i utgangspunktet er det et system med forankring i rammen av deres elektriske sykler som vi kan fikse et ekstra batteri. Med andre ord, i tillegg til at disse elsyklene har en integrert batteri i selve rammen, som er vanlig i enhver elsykkel, kan vi kjøpe en ekstra batteri og fest det til maleriet for å nyte det mer batteri og mer autonomi.

Det nye utvalget av elektriske terrengsykler fra Rockrider, ledet av E-EXPL 700, vil være tilgjengelig med 500 og 630 Wh batterier av energilagringskapasitet, avhengig av versjon. Så i alle tilfeller vil de ha god autonomi «som standard». Men for de som trenger mer autonomi det franske selskapet har planlagt en innovativt tilbehør som utfører disse «autonomy extender»-funksjonene. Den skal selges uavhengig, og til en pris som vi fortsatt ikke vet fordi de ikke offisielt har avslørt den, men det er en ekstra 370 Wh batteri. Det vil si at med dem vil vi kunne ha i vår Rockrider eMTB av 870 eller 1000 Wh Av batteri. Og dette, som jeg er sikker på at du allerede vet, er langt over hva praktisk talt enhver elsykkel på markedet tilbyr i dag.

rockrider e expl 700s 2023

Elektriske sykler med 870 Wh eller 1000 Wh batteri takket være den nye Decathlon rekkeviddeforlengeren

Vi vet allerede at dette batteriet har, som vi nevnte tidligere, en ekstra kapasitet på 370 Wh, og som er koblet direkte til det andre batteriet slik at de fungerer som et enkelt «stykke». Det vi ikke vet er tilbehørsprisfor eksempel, og vi vet ikke hva vekt av dette ekstra batteriet. Nå, i elsykler, er vekt relevant, selvfølgelig er det det, men det er ikke like viktig som på en vanlig sykkel. Og det som må sees er hvordan de er designet ankrene slik at selv om det er festet til maleriet, ikke beveg deg eller fall under alle omstendigheter.

Dette ekstra batteriet har beskyttelse mot vann og støv, selv om vi ikke vet i hvilken grad av IPXX-sertifisering. Det er nødvendig, fordi dette ekstra batteriet er installert ut av boksen, utvendig forankret, og vil derfor være fullt eksponert i våre fjellturer. Den er designet på en slik måte at den kan installeres på alle nye Decathlon -Rockrider- esykler, uansett om de er halvstiv eller med dobbel opphengfordi den har en utsparing i frontdelen for å passe i alle modeller.

rock rider 2023 2

Dette ekstra batteriet, i likhet med hele utvalget av nye Decathlon elsykler, vil være tilgjengelig i butikkene deres siden våren 2023. Den har et system plug and playsom betyr at batteriet bare må være skyv den i ankrene deres, allerede innlemmet i rammen på selve elsykkelen, og koble til en ledning som er den som kommuniserer rekkeviddeforlengeren direkte med batteriet integrert i elsykkelen og selvsagt hele det elektriske systemet.

Det er fortsatt tidlig å vite hvilken tilnærming Decathlon vil ta med dette tilbehøret, men uten tvil ville det vært interessant om de utvikler en ny serie med tilbehørsbatterier. Med andre ord, selv om de for øyeblikket bare skal markedsføre én ekstra 370 Wh batteriville det vært interessant om de litt etter litt etablerer et bredere spekter med batterier med forskjellig kapasitet å tilpasse seg interessene, smakene og behovene til hver type syklist. Dette vil helt sikkert avhenge av suksessen til ditt innovative første ekstra batteri for e-sykler.

Leave a Comment