Den beste solcellebilen, som lades opp uten å koble til, vil ha sin billige versjon i 2024

De Lightyear One Det forventes å settes i produksjon i løpet av neste år 2023. Det er den første bilen fra dette nederlandske selskapet, og den er ikke billig i det hele tatt, med en startpris på 149 000 euro. Imidlertid har selskapet en gode nyheter fordi de allerede har annonsert det innen 2024eller senest innen år 2025, Lightyear Two kommer og vil ha en mye lavere pris. Målet de har satt seg er å €30 000 uten å regne med støtten som gjelder i de forskjellige markedene. Og det er ikke dyrt, hvis vi tar i betraktning at det vil være det «økonomiske» alternativet beste solcellebilmed nødvendig teknologi for å lade seg selv uten å koble til til et strømuttak.

De Lightyear Onedet første produktet til dette selskapet, har satt seg som mål å være elbilen mest effektive i verden. Og det innebærer at med en kun 60 kWh batteri av energilagringskapasitet er i stand til gjøre mer enn 700 km med autonomi på en enkelt lading. Men hvordan er dette mulig? Det er mulig fordi det har karosseri helt full av solcellepaneler som mater batteriet når du er utsatt for solen, hele dagen, og også fordi du har bedre luftmotstandskoeffisient som vi har sett i en elbil. Så som de har fokusert på å lage konsumere så lite som muligog de har også innlemmet en fullstendig solenergi overflate, oppnås slike interessante tall. Noe som ligner på det som skjer med Aptera, men sannheten er at Aptera tar denne ideen til det ytterste ved å være en toseter med kun tre hjul.

lysår 0 4

Lightyear Two kan forandre alt: en «billig» elbil med solcelleteknologi slik at du ikke trenger å koble den til for å lade

Det nederlandske selskapet har allerede gitt noen nøkkeldata fra Lightyear Two. Den første av dem er at de håper å begynne med dette andre produktet mellom 2024 og 2025, ganske kort tid etter at Lightyear One går i produksjon. For det andre, og enda viktigere, er at de jobber med en målpris på 30.000 euro, som er godt under prisen som den første modellen solcellebil skal lanseres til, som vi tidligere har nevnt. Og det tredje, og også veldig relevant, er at de vil bruke del av samme teknologi for denne andre modellen som i tillegg til billigeredet blir også noe mindre.

På den annen side har de også avansert en viktig detalj, selv om man kunne tenke seg det, og det er at det vil ha et mindre batteri. Med reduksjonen av denne komponenten, og hvem vet om du også satser på en billigere kjemi som LFP-type celler, kan tillate en kostnadsreduksjon betydelige. Så, i det minste for øyeblikket, ser det ikke ut til at de kommer til å fokusere kostnadsbesparelser på solteknologimed kroppen nesten helt fylt med solcelleceller, men heller i reduksjon av batterikapasitet, som selvfølgelig vil påvirke autonomienog også i reduksjon av andre tekniske egenskaper som f.eks kraften.

lysår 0 1

for nå Lightyear gjør akkurat det som må gjøres. De skal inn på markedet med et flaggskip høy pris og dermed møte stor avkastning på investeringen som måtte gjennomføres. Men de skal gjøre det med en innovatørelement som introduserer energieffektivitet som et banner og en attraksjon. De har fått investorenes absolutte tillit, med en stor tilførsel av penger internasjonalt, og de vil helt sikkert også vinne kundenes tillit. Men du må gå for et bredere publikum.

Og for å vinne over det bredere publikummet, er det som virkelig trengs et billigere andreproduktsom vil være Lysår to, og som opprettholder de essensielle egenskapene som gjør Lightyear One så attraktiv. Med denne formelen har Lightyear Two som mål å være en massesuksess for år 2024, eller for år 2025 hvis det endelig tar litt lengre tid å komme frem. Men vi må lære mer offisiell informasjon om dette produktet, og foreløpig ser det ut til at vi må vente litt lenger for det.

Leave a Comment