Den er bedre enn Hyundai KONA i alt, og den koster det samme, det er derfor den er «peando» i Spania

Den nylig lanserte Hyundai KONA 2024 er uten tvil en utmerket SUV. Nå er det en alternativ i markedet altså best på alt og at imidlertid det koster det samme. Og nei, vi snakker ikke om en kinesisk modell, men heller et sørkoreansk alternativ, akkurat som KONA. En modell altså størresom har større bagasjerom, kommer med en kraftigere motor og at for alt dette har blitt en modell med enorm suksess i Norway. Ja, det er et bedre kjøpsalternativ.

I mellomtiden han Hyundai KONA har en kropp av 4,35 meter lang, modellen vi snakker om går til 4,51 meter i lengden, så den er enda litt større enn Hyundai Tucson. Vi snakker om KIA Sportagesom er basert på samme teknologi som Hyundai KONA 2024, men ett trinn over i enhver forstand. Takket være disse større dimensjonene har KIA Sportage en stor bagasjerom på 510 liter og konfrontert med dette blir KONA inne 466 liter. Som, vær forsiktig, ikke er dårlig i det hele tatt, men for familiebruk er det klart at Sportage er et bedre alternativ for denne forskjellen.

kia sportage hybrid

KIA Sportage er bedre enn 2024 Hyundai KONA på alt, og likevel koster den omtrent det samme akkurat nå

På nivå med mekanikkigjen, den KIA Sportage Det er igjen et bedre kjøpsalternativ. Sammenligner vi den billigste versjonen av begge modellene, kommer KIA-modellen med motor 1.6 TGDi 150 hk av maksimal effekt, og likevel nøyer Hyundai KONA 2024 seg med en 1.0 TGDi 120 hk som vi allerede har sett for eksempel i modeller som Hyundai i20 eller Hyundai Bayon. Kom igjen, det er lavere modeller i merkets utvalg, noe som ikke betyr at det er dårlig mekanikk heller.

KIA Sportage har også denne samme motoren 1,6 TGDi 150 hk med mild hybridteknologi for en liten prisforskjell, og med dette tilbyr den allerede miljømerke av DGT. Og den har også en versjon i sortimentet diesel mild hybriden konfigurasjon ren hybrid og et alternativ plug-in hybrid. Hyundai KONA er ikke lenger tilgjengelig med dieselmotor, men den har HEV- og PHEV-versjoner og i tillegg skiller den seg fra KIA Sportage fordi den har helelektriske versjoner.

kia sportage 2

Og vi kommer til sannhetens øyeblikk med prisen. Til tross for disse viktige forskjellene som vi nevnte tidligere, som helt klart tipper balansen til fordel for KIA Sportage, i dag Hyundai KONA kan kjøpes for 25.190 euro og i mellomtiden er KIA-modellen tilgjengelig for €25 932 ifølge spesialiserte nettsteder for salg av nye biler. En forskjell som ikke engang når 800 euro, til tross for at KIA Sportage er i en klart overordnet kategori. Men det er at KONA nettopp har kommet, og den har fortsatt ikke en så aggressiv kommersiell strategi.

I tillegg til alt det ovennevnte, bør det bemerkes at KIA Sportage har 7 års garanti, som alle andre modeller av dette merket. Og sannsynligvis er alle disse faktorene som vi har kommentert det som har tillatt den sørkoreanske SUV-en bli bestselgeren på det spanske markedet i juli måned. Og det er at angående dens offisielle prisliste, akkurat nå er KIA Sportage tilgjengelig med en enorm rabatt på 6.293 euro. Men kom igjen, det er at det har blitt enda billigere nylig, med ikke mindre enn 7500 euro rabatt, og det er det som har multiplisert salget ditt.

Leave a Comment