Den koster 10.000 euro og er muligens den beste elbilen for byen

Heter XEV Yoyo og kommer fra Italia. er ikke en elektrisk bil å bruke, men det er en tung elektrisk firhjuling, et lite kjøretøy av 2,53 meter lang, 1,5 meter bred og 1,56 meter høy og med en akselavstand på 1,68 meter. Innvendig er det plass til to beboere og har bagasjerom 180 liter kapasitet. Men det mest interessante er i hans €10 000 pris, noe som gjør det til en av de beste kjøpsmulighetene vi kan finne i dag dersom vi trenger noe for korte turer i urbane strøk.

Hvis du leter etter en billig elbil for å kunne bruke den rundt i byen, den XEV Yoyo Det er ikke like behagelig å gå ut på motorveien som en Dacia Spring -selv om det lovlig kan du det ved homologering-, men det er Mye bedre enn en Citroën AMI.Hvorfor? Ikke bare fordi den har en mer forsiktig design og er tryggere mot mulige påvirkninger, men også fordi det er det mye bedre utstyrt på alle nivåer. Ha klimaanlegg, elektriske vinduer, nøkkelfri åpning og start og et lyssystem med LED-teknologi samt panoramatak og en 7-tommers diagonal multimediaskjerm – og den kan være 10 tommer som ekstrautstyr. Kom igjen, den har mange flere ting å tilby, utover det faktum at den kan konfigureres i 9 forskjellige farger hvorav det er 7 tofargede konfigurasjoner.

jojo 2

Dette er XEV Yoyo, muligens den beste elbilen du kan kjøpe i dag for å bruke rundt i byen

Ha tre uttakbare batterier som kan kobles til og fra bakfra, bak bilskiltet. hver veier 24 kghar celler av LFP-type og en total energilagringskapasitet på 10,3 kWh. Med dette tilbyr XEV Yoyo en autonomi på 150 kilometer og maksimal lasting. Batterier kan tas ut og lades hjemme, du kan bruke en ladekontakt for hjemmet typisk eller kan kobles til offentlige ladere. Kom igjen, vi kan lade den på alle mulige måter, og takket være disse batteriene med ganske lav kapasitet vil vi ha bilen fulladet i løpet av veldig kort tid.

Tydeligvis er det en ganske begrenset elbil. Den har en enkelt elektrisk motor 15 kW (20 hk) og med en maksimal dreiemomentlevering på 32 Nm. Det er mer enn nok for byen, men vi bør ikke vurdere for mye mer fordi dens maksimale hastighet også er begrenset til 90 km/t. Denne typen kjøretøy er fullt designet for bruk i urbane områder, selv om XEV Yoyo har en forsterket stålchassis spesielt mot front- og sidekollisjoner og velt.

Til tross for sin store motstand har den en vekt på kun 522 kg regner med batteriene, og dette er fordi mange av kropps- og interiørkomponentene er det laget av plast og bruker 3D-utskriftsteknologier. For å være helt nøyaktig, kunngjør den en pris på 10.690 euro dra nytte av all tilgjengelig hjelp, med MOVES III-planen og det tilsvarende skrotet, samt den økonomiske rabatten. Uten å regne med hjelp fra MOVES III-planen, går prisen opp til 12 690 euro.

Allerede standard har XEV Yoyo, som vi tidligere har nevnt, nøkkelfri åpning og start, daglyssystem med LED-teknologi, 7-tommers medieskjerm og 10 tommer som alternativ, 3 USB-porterpanoramatak, elektriske vinduer, klimaanlegg og ABS brems blant et par andre ting. Og en annen av de store fordelene er at den er godkjent som lett firhjuling, som vi nevnte tidligere. Og dette innebærer noen begrensninger, ja, men det betyr også at vi har mye billigere forsikring enn en vanlig elbil.

Leave a Comment