Den mest «topp» elektriske av Stellantis avslører prisen, og ja, det vil være veldig billig å slå Dacia Spring

stellantis har tråkket på gasspedalen i løpet av billig elbil i europa, og det ser ut til at de ønsker å ta ledelsen av denne kategorien for enhver pris. For nå, hvis vi rabatter Dacia Spring, som har vært på markedet en stund, har som mål å lansere det som blir den første virkelig billige elbilen. Billigere enn MG 4, selvfølgelig, og med virkelig interessante tekniske egenskaper. Ha nye data Om og ja det blir veldig billigSå mye at selv om den er mye høyere enn Dacia-kilden, vil den forbli veldig nær den når det gjelder priser.

Den nye Citroen ë-C3 den har som mål å etterkomme det så mange, og så mange europeere, har bedt om i lang tid. Det er en billig elbil, men det er i stand til å gi oss mye mer enn det en liten Dacia Spring tilbyr. Og uten å nå det han gir MG 4, som ikke er dårlig i det hele tatt, men selvfølgelig er det allerede for nær 20 000 euro selv med maksimal hjelp av MOVES III-planen. I dette tilfellet kommer Citroën ë-C3 til å ordne seg et segment over Dacia-fjærensom en elbil segment Bav subcompacts, med en kropp på rundt 4 meter i lengde.

citroen e c3 render 2

Nøklene til Citroën ë-C3 og prisen, den vil være nesten like billig som en Dacia Spring, men større og mye høyere i ytelse

Den offisielle presentasjonen av Citroen ë-C3 Det er nå offisielt bekreftet finner sted 17. oktober i år, og dessuten vet vi at denne modellen skal produseres ved Stellantis-fabrikken i Slovakia. Administrerende direktør i selskapet, Thierry Koskas, har allerede bekreftet det vil være rundt 22.000 til 23.000 euro som tilgangspris. Og dette, hvis vi har € 7000 rabatt tilsvarende MOVES III-planen i Norway, kan du bo i 15 000 eller 16 000 euro. Det vil si, litt mer enn 13.000 euro i inngangen til Dacia Spring, men for en ganske overlegen elbil.

Det må tas i betraktning at vi faktisk snakker om en modell av segment B av subcompacts, der det alltid har vært alternativer som SEAT Ibiza, eller Volkswagen Polo, men i tilfellet med Citroën ë-C3 med en helelektrisk drivlinje. Den er basert på den samme Citroën ë-C3 som allerede er solgt i India og noen latinamerikanske land, men med en spesifikk design for det europeiske markedet og tilsynelatende viktige forskjeller også med hensyn til dets elektriske system.

citroen e c3 render 3

Kommersialiseringen av denne modellen starter i begynnelsen av året 2024. Og hvis vi går etter funksjonene til den indiske versjonen, kan vi forvente en autonomi på litt over 300 kilometer takket være en elektrisk motor 58 hk maksimal effekt med 143 Nm med maksimalt dreiemoment og med en 29,2 kWh LFP-batteri av energilagringskapasitet. Som vi nevnte tidligere, er det mer enn sannsynlig at den europeiske versjonen av Citroën ë-C3 har noe høyere ytelse og at den ikke arver luftkjøling av batteriet som forresten firmaet Volt i versjonen for fremvoksende markeder.

Uansett, med prisen offisielt avslørt og nesten i stor detalj, har den som mål å være det en stor suksess i Europa. Det er den første modellen som virkelig kan demokratisere elbilen i vårt marked, og det vil den dessuten gjøre komme dit før BYD-måken, at merket har kommentert at det har til hensikt å selge det her. Den kommer også før kl FIAT Panda elektriskogså fra Stellantis, som den for øvrig vil dele en plattform med og sikkert også andre teknologier i det elektriske systemet sitt.

Leave a Comment