Denne nye elektriske Renault er billigere enn en Dacia Spring og har lite å misunne

Renault er tilknyttet Jiangling Motors i Kina siden 2019, og med merket JMEV produserer kinesiske elbiler. De JMEV EV2 Lille Kirin Det er det siste de har sluppet på markedet, og det er ganske billigere enn en Dacia Spring. Til den direkte valutavekslingen snakker vi kun om $7 900, mot 20.000 euro for en Dacia Spring, og i realiteten er det fortsatt en liten elbil for byen. Selv om det er mer fokusert på å konkurrere med Wuling Mini EV, med en kropp på kun 3,5 meter lange og, selvfølgelig, ganske stramme fordeler.

Den nye JMEV EV2 Lille Kirinsom vi i prinsippet ikke kommer til å se ankomme Norway, selv om den kunne gjort det som en tung firhjuling (L7e), når den maksimalt på 100 km/t toppfart og med en autonomi på 175 kilometer i henhold til den kinesiske CLTC-syklusen. Den har et lite litium-ion-batteri 15,86 kWh av energilagringskapasitet og har kun en elektrisk motor, koblet til forakselen, med en effekt på 25 hk og et maksimalt dreiemoment på 84 Nm. Dette er selvfølgelig veldig lave tall, men det er en liten elbil som ikke har til hensikt å forlate byen ved for mange anledninger, og likevel har den en hytte med nok plass til å fire passasjerer Voksne. Kom igjen, noe som ligner på Microlino, men med en mye lavere pris Og, ja, også noe mindre autonomi.

jme ev 2 lille kirin 2

Dette er JMEV EV2 Little Kirin, en elektrisk Renault billigere enn Dacia Spring med 175 km autonomi

Utformingen av JMEV EV2 Lille Kirin den minner nesten mer om de vanlige Nissan-linjene enn Renaults; faktisk kan det se ut som en litt eldre generasjon Nissan Micra. Men det er en helt ny modell og totalt annerledes enn det vi kan finne i dag både i Renault- og Nissan-serien. Det den minner mest om er Dacia Springmen etter hvert som vi gikk videre er det billigere. Og det er at i Kina er det en viktig prispress og det er flere produsenter som satser på dette segmentet av veldig billige små elbiler med den hensikt å ta en del av kaken.

Disse typer elbiler er begynner å ankomme Norway, og et godt eksempel på dette er XEV Yoyo eller Silence S04, samt Microlino som allerede er annonsert å være tilgjengelig i løpet av noen uker. JMEV-alternativet har bare 35 hk av maksimal effekt og 84 Nm dreiemoment, i tillegg til et batteri på 15,86 kWh som han lover å gjøre 175 km av autonomi. Under reelle omstendigheter er det velkjent at denne autonomien vil være mye lavere, selv om det ikke ville være en overraskelse om de i løpet av kort tid lanserer en versjon med en noe mer sjenerøs autonomi.

jmev ev2 lille kirin 3

Hva er slående, i dette JMEV EV2 Lille Kirin som bare når 100 km/t toppfart, er at innvendig har den et 2DIN multimediasystem med touch-skjerm av gode dimensjoner. Men med et veldig enkelt operativsystem, fysisk tilkobling via USB og med bare to høyttalere. I tillegg er dette interiøret som vi ser for den mest utstyrte versjonen av serien, fordi de billigste kommer med et mye enklere system og uten Bluetooth-tilkobling for mobile enheter.

Den har digitalt instrumentpanel, som er vanlig i denne typen elbiler, det har den parkeringssensorer både foran og bak og klimaanlegg, at batteriet helt sikkert vil «smelte» mye raskere enn de 175 kilometerne som er oppgitt. Men til syvende og sist er dette bedre enn en Citroën AMI, som ikke engang har klimaanlegg eller oppvarming, pluss at denne lille elbilen som er billigere enn en Dacia Spring også har to kollisjonsputer for forsetene.

jmev ev2 lille kirin 4

A priori kommer vi ikke til å se denne elbilen selges utenfor Kina. Men som vi nevnte tidligere, er det stadig mer vanlig for denne typen biler selges i Norway. Så selv om den ikke under noen omstendigheter kommer under JMEV-merket, som utelukkende opererer i asiatisk territorium, er det vi kunne se en dacia-versjon som skal markedsføres her. SEAT forbereder for eksempel 4Wheeler som skal være noe som ligner denne og vil starte på grunnlag av Silence S04.

Leave a Comment