Det du hører er ikke motoren til bilen din, det er en synthesizer

Er det ikke rart at a tre sylindre høres tøft ut? Og kanskje med en tresylindret er det mer tydelig, men det er likt med mange modeller som monteres blokker med fire og fem sylindre. Dessuten kan du til og med se den på dieselmotorer, som fra kjøreposisjon ser ut til å høres ut som en bensinmotor med høyt slagvolum. Men ikke, Det er ikke motoren og det er ikke eksosen heller. det du hører ringe, men en enhet som kalles synthesizer, og som er designet for å simulere lyden av et fullt eksosanlegg inne i hytta. Men hvorfor er det flere og flere produsenter som monterer det?

Hva produserer lyden av en bil Det er inntakssystemet til motorblokken, og også eksossystemet til den samme. Men denne lyden produseres -nesten utelukkende- i motorer med høy kubikkkapasitet. Bortsett fra i unntakstilfeller, der eksosen er en konkurranse, for eksempel, er det normale at lyden knapt eksisterer for «små» motorer. Men mer og mer, når vi setter oss ned for å kjøre en bil med liten motor, eller til og med dieselfinner vi en behagelig lyd som faktisk ser ut til å komme fra eksosen. Det er bare en synthesizer.

https://www.youtube.com/watch?v=EG11bm-UWIc

Synthesizere som imiterer lyden av motor og eksos, en annen av de mange konsekvensene av «nedbemanning»

Han synthesizer er elektronisk. Det er en enhet som er i samsvar med revolusjoner av motoren, på en slik måte at den er synkronisert med ytelsen til mekanikken til imitere lyden av en eksos støyende, og sende den ut gjennom kjøretøyets egne høyttalere. Faktisk er volumet på denne støyen til og med tilpasset slik at vi fortsetter å høre det selv om volumet på musikken eller radioen skrus opp. Og ved mange anledninger er den konfigurert slik at den kun høres gjennom en av de bakre høyttalerne, på en slik måte at den bedre etterligner den virkelige lyden som ville blitt produsert i en motor med høy ytelse.

«nedbemanningen» har tatt bort mekanikk med høy kubikkkapasitet, å i stedet satse på mindre motorer, med færre sylindre og mindre slagvolum. I stedet har vi turbolading for å oppnå lignende fordeler. Men selvfølgelig, lyden av turbinen som klemmer tre eller fire sylindre til maksimal ytelse er ikke det samme som et inntakssystem i en naturlig aspirert blokk som mater luft inn i en blokk på seks eller åtte sylindre, og passerer eksosen gjennom eksosen. eksplosjoner som oppstår i brennkammeret. Så løsningen er introdusere en synthesizer som imiterer lyden som en stor motor ville produsere. Men ikke bare nedbemanning er skyld i dette, men også markedets etterspørsel. Markedsføring har funnet en mulighet her, men hvis du åpner vinduet vil du kunne høre… ingenting, for det høres ikke ut.

Leave a Comment