Det er to batterier i ferd med å komme, og det vil forandre elbilen for alltid

Han elektrisk bil har i batteri som mater motoren din kritisk komponent. Av henne, i enorm grad, avhenger henne Lastekapasitet -i form av maksimal effekt- og dens autonomi, For eksempel. Og vi vet allerede at elbilindustrien praktisk talt allerede har forberedt seg to nye teknologier som, på grunn av fordelene og andre faktorer som vi skal detaljere, kommer til å gjøre revolusjonere elbilen og endre det for alltid. Og det merkelige er at en teknologi kommer til å gjøre det for den øvre enden, og den andre vil imidlertid gjøre det for den nedre enden. Men la oss ikke forhaste oss, nå vil du forstå alt på en mye enklere måte.

På dette tidspunktet kan elbilene som nå selges bruke celler av to typer. Ja, alle elbiler som selges i dag er delt inn i to store grupper. Den første er modellene som bruker LFP-batterierog den andre er modellene som er basert på NCM batterier. De første er sammensatt av litiumjernfosfatcellermens sistnevnte er ternære celler av nikkel, mangan og kobolt. Vel, LFP-batterier skiller seg ut for å være billig, trygt og tilbyr også en Lang brukstidog de andre har bedre energitetthet, og selv om de er dyrere, er de i stand til å tilby høyere ladeeffekt.

katt m3p

De to teknologiene som snart vil revolusjonere elbilen, nye billigere modeller og autonomi på mange flere kilometer

Underveis, til du kommer til disse to nye teknologier batteri, som faktisk begynner å komme siden 2024, kommer vi til å se en serie «mellomtrinn». Disse mellomtrinnene kommer til å være LMFP-batteriersom er like LFP men med manganog som har alle fordelene til LFP-batterier, men med en høyere energitetthet, nær det som tilbys av batterier basert på NCM-celler. De er med andre ord billige, trygge, med lang brukstid og ja, med veldig god energitetthet.

Og den andre «bridging»-teknologien som vi snart vil se er halvsolide batteriersom selv om det er dyrt som NCM er kompatible med kraftigere ladesystemer enn de nåværende, og dessuten skiller de seg ut for en ekstraordinær energitetthet. Faktisk er de de nye batteriene som noen kinesiske merker har begynt å bruke og som tilbyr tall i nærheten av 1000 km autonomi. Men tross alt, som vi nevnte tidligere, er både LMFP-batterier og halvsolide batterier bare to «brodannende» teknologier til du kommer til hva som egentlig vil endre bransjen helt.

quantumscape solid state-batteri

Den første av disse to viktige batteriteknologiene er natriumbatteri. En ny lavpris batteri hvem har en mye billigere pris selv enn LFP-batterier, og ja, den gir også redusert energitetthet. Det er en type batteri som vil låse opp markedetfordi den kommer siden 2024 og det er den som vil tillate nye å bli lansert billige elbiler på ordentlig, designet for byen, men med en mye billigere pris enn de som er tilgjengelige i dag. Og denne prisreduksjonen vil utvilsomt endre spillereglene i elbilmarkedet.

Og den andre revolusjonerende teknologi som snart vil nå batteriene til elbiler er de solid state-batterier, som er basert på celler med fast elektrolytt. Disse batteriene vil begynne å komme fra 2025 og utoverog de er noe som er over NCM nåværende. Med ekstraordinær energitetthet, sikrere og mer stabil, med lengre levetid og i tillegg opplåsing latterlige lastetider som vil bringe dem nærmere det en forbrenningsbil tilbyr. På lang sikt vil de være billigere enn dagens NCM-batterier, men i begynnelsen vil det ikke være en billig teknologi i det hele tatt.

Leave a Comment