Det første natriumbatteriet kommer til en billig penge og med 100 Wh/kg fra Svolt

De natriumbatterier er et av de store løftene for de kommende årene i elektrisk bil. Og ikke nettopp fordi de har ekstraordinære fordeler, men heller fordi de er veldig billige. Dette er teknologien som nye billige elbiler. Og både CATL og BYD – de viktigste batteriprodusentene – har allerede kunngjort sin klare tilgjengelighet, men Svolt ble nettopp med til festen». De har allerede listen sin første natriumionbatteri og har nådd 100 Wh/kg gravimetrisk energitetthet.

Elbilbransjen har blikket rettet mot to teknologier nøkkelen til fremtidens mobilitet, som er solid state-batterier og natriumbatterier. Førstnevnte vil gi bedre autonomi enn dagens konvensjonelle litium-ion-batterier og bedre ladetider, samt lengre brukstid. Det andre, natriumbatterier, har imidlertid den særegenheten at de de er mye billigere. Så for massepublikummet er denne teknologien mye mer relevantfordi det er den som vil tillate markedet å eksistere billige elbiler egentlig, ikke som alternativene som er reist i dag. Produsenten Svolt Energy har nettopp annonsert at de har fullført utviklingen av sin prototype av første generasjons natriumionbatteri med en energitetthet på 100Wh/kg. Dette har blitt annonsert av selskapets direktør, Jiang Weijun, som også forutser hva hans veikart er angående denne teknologien.

batteripakke til elbil

Svolt går helt ut for natriumionbatterier, teknologien som endelig vil gi oss de billige elbilene vi har ventet på i årevis

Direktøren for selskapet, mens han kunngjorde at de har fullført utviklingen av sin første generasjons natriumionbatteriprototype, har også påpekt at de jobber med andre generasjon. Og de forventer allerede at dette designet vil bli fullført gjennom hele første kvartal 2023 og oppnå en betydelig økning i energitetthet. Nå har de nådd 100 Wh/kg, men de håper å nå med andre generasjon 135Wh/kg.

Dataene er allerede utvilsomt lovende, ja, men nøkkelpunktet kommer til å være i fjerde kvartal 2023. Hvorfor? For det er da det er planlagt fullstendig utvikling av den endelige utformingen av hans natriumion-batteri endelig nådde 160Wh/kg energitetthet og mer enn 2000 sykluser lade- og utladningslevetid. Og dette er nøkkelpunktet fordi CATL allerede har nådd 160 Wh/kg med sine natriumionbatterier, og det er de som tilbyr best ytelse på verdensbasis i dag.

battericeller

Selv om natriumionbatterier har en energitetthet langt under av hva et batteri kan tilby LFP-typepresentere viktige fordeler ved lav temperatur ytelse. I tillegg har de også betydelig høyere ytelse. på hurtiglading. Mens Svolt har klart å nå 100 Wh/kg så langt, har CATL allerede lovet nå 200 Wh/kg snart, og i mellomtiden kan litiumionene overstige 300 Wh/kg. Men det er det, som vi nevnte tidligere, natriumbatterier kommer til å bli mer fokusert på billige elbiler med en tettere rekkevidde.

En annen av styrkene til natriumionbatterier er unnslippe mangelen på nøkkelmaterialer i elbilbransjen, slik at prisene på kjøretøyene ikke er så underlagt tilgjengelighet av samme og kl geopolitiske spørsmål. Bortsett fra den svært interessante bruken i billige elbiler, kan natriumbatterier også være en bøyningspunkt i masseenergilagringssystemer. Det vil si i gigantiske batterier som tjener til å lagre vind- og solenergi for hele byer.

Leave a Comment