Dette er elbilen som feier over Spania og nei, den er ikke den billigste

Vi snakker daglig om elektriske biler har blant sine største ulemper salgs pris, som er merkbart høyere enn for en bensinekvivalent. Etter denne teorien burde en billig elbil være den som selger mest, ikke sant? Vi vil salgstallene er fantastiske fordi de er veldig langt fra å oppfylle denne forutsetningen. I Norway det er en bil som feier salget alle andre og, nysgjerrige som det kan virke, ikke langt den billigste som er tilgjengelig på markedet. Faktisk starter prisen på 48 200 euro for den billigste versjonen, men ja, den kan holde seg på 41 200 euro ved å bruke størst mulig hjelp fra MOVES III-planen.

I løpet av mars 2023har salget av elbiler i Norway nådd 4.322 enheter, som fortsatt er latterlige hvis vi tar i betraktning at det totalt ble registrert 99.524 biler i måneden. Men det må tas i betraktning, ja, at det har vært en vekst på 39,87 % per år; det vil si med hensyn til samme periode, men ett år tidligere. Og realiteten er at selv om det er et økende tilbud av elektriske biler tilgjengelig i Norway, og litt etter litt er det det billigere elbiler, disse salgene er fremfor alt drevet av en bestemt modell. Han Tesla Model Y feier salget i Norway og forskjellen med hensyn til den nest bestselgende elbilen er veldig, veldig slående.

citroen c4

Dette var de bestselgende elbilene i mars 2023, Tesla Model Y feier salget til tross for prisen

Ikke han heller Dacia Springsom er den billigste elbilen i dag, og heller ikke MG 4, som har det beste forholdet mellom kvalitet og pris som vi kan finne i Norway. Det utvilsomme salgsleder i listen over bestselgende elbiler er, som vi sa før, den Tesla Model Y. har oppnådd intet mindre enn 794 registrerte enheter i løpet av mars måned 2023, og i følgende stilling har forblitt den Citroën ë-C4 med under halvparten. Den franske modellen, som også har en interessant pris for sine fordeler, har blitt med 236 enheter påmeldt.

Suksessen til Tesla Model Y er ekstraordinær, og i rangeringen av bestselgende biler kan du se at feier effektivt over Norway sammenlignet med alle andre elbiler som markedsføres i vårt land. Fra andre plass, inkludert, er tingen ganske kjempet fordi Fiat 500esom har vært den tredje mest solgte, har holdt seg en liten forskjell med 216 enheter påmeldt. Og overgår attraktiviteten MG 4i fjerde plassering, med noen veldig nærme 204 enheter registrert i mars 2023.

fiat 500e

Og det er fortsatt nysgjerrig at, selv om den også er fra Tesla, den modell 3 Den har kommet langt under sin «SUV-versjon», som er Tesla Model Y. Denne andre modellen fra det nordamerikanske merket, som også har stor suksess over hele verden, har vært på femte plass med 201 enheter påmeldt den siste måneden. Og hvis du lurer på hvordan det fungerer for Dacia Spring det å være billigste elbil som spanjolene kan kjøpe, for sannheten er at det ikke går dårlig fordi det har vært det sjette med 176 enheter påmeldt. Bra for sjette plassering, men det er lite salg tross alt.

Litt etter litt ser vi hvordan elbilmarkedet vokser i Norway, men i et mye lavere tempo enn du ønsker. Og fremfor alt i et mye lavere tempo enn i resten av de europeiske landene. Billigere elbiler trengs, uten tvil, og vi vet allerede godt at ankomsten av kinesiske merker til det gamle kontinentet kommer til å bringe nettopp det. Etter hvert som rimeligere biler begynner å komme, vil vi garantert se bruken av elektriske kjøretøy vokse eksponentielt.

STILLINGSMODEL MARS 2023

1 Tesla Model Y 794
2 Citroen ë-C4 236
3 FIAT 500e 216
4 MG 4 204
5 Tesla modell 3 201
6 Dacia Spring 176
7 Peugeot e-208 168
8 CUPRA Født 161
9 Audi Q4 e-tron 160
10 KIA e-Niro 126

Leave a Comment