Elbilforsikring er 28 % dyrere

Det er sant at elbiler bruker mindre på nesten alle nivåer. Faktisk vedlikeholdsutgifter De er lavere på omtrent alt, men det er én ting EV-brukere bruker mer på: forsikring. For alternativdrevne biler, og vi snakker ikke bare om rent elektriske, men også hybrider, forsikring er 28 % dyrere, i henhold til gjennomsnittet og hvis vi konfronterer dem med tilsvarende modeller. I mer spesifikke tall snakker vi om rundt 1.750 euro mer kostnad, sammenlignet med en tilsvarende diesel- eller bensinmodell, i løpet av kjøretøyets levetid.

Han forsikringspris av en bil avhenger av mange ting. Politikken er dyrere for kjøretøy med høyere funksjoner og pris, og varierer også avhengig av hvor sjåføren befinner seg. Dessuten er sjåføren selv en faktor som i stor grad bestemmer hvor mye koster polisenavhengig av alder og erfaring -på grunn av førerkortets alder-, og selvfølgelig i henhold til deres bakgrunn. Men disse dataene, som er levert av Acierto.com, refererer til sammenligning mellom elektriske og modeller med varmemotor. Og i henhold til gjennomsnittsverdiene, det er opptil 28 % dyrere for en elbil.

bmw i3 2017

En annen hindring mot elbiler: Prisen på forsikring favoriserer modeller med diesel- eller bensinmotor

I følge de nyeste dataene er bare omtrent 1,2 % av registrerte kjøretøyer elektriske eller hybrid-plug-in og ren-. Gjennom året var de det mindre enn 5000 enheter kommersialiserte, og en av de største hindringene er kjøpesummen. De er merkbart dyrere enn sine diesel- eller bensindrevne kolleger, og dette er allerede en barriere for forbrukerne.

Men også i vårt land er det lite hjelp av regjeringen, som har implementert MOVEA-planen med et budsjett på 16,6 millioner euro, nøyaktig det samme som året før. På den annen side er det sant at et problem for utviklingen av elbiler også er tilgjengeligheten av ladepunkter.

Men til alt det ovennevnte må vi legge til at, som vi allerede har nevnt, prisen på forsikring er 28 % dyrere for en elbil enn for resten. Fordi? Fordi det reparasjoner av denne typen kjøretøy, av forsikringsselskaper, er vanligvis knyttet til batterier og strømforsyninger, som er dyre komponenter. Det er nøyaktig samme årsak som forklarer ekstrakostnaden sammenlignet med diesel- eller bensinbiler.

Leave a Comment