Er det ille å ta bilen til retten?

En bilmotor har et spesifikt driftsregime og vi vet allerede at det er dårlig å holde bilen under konstant turtall. Men hva med det motsatte? Det er å si Er det ille å ta bilen til retten?

I instrumentpanelet på bilen din vil du ha sett at i turtellerdet er en Rød sone. Denne sonen er i rødt, nettopp fordi det ikke anbefales å nå det revolusjonsregimet. Og det er markert på den måten fordi, inntil fremkomsten av informasjonssystemer, elektronisk injeksjon, vi kunne strekke motoren nesten «til det uendelige». Nå er det imidlertid det som heter injeksjonskutt. Derfor «ta bilen til retten».

Ja, det er dårlig å ta bilen til retten

De motor av et kjøretøy er designet for å operere på en svinger rekkevidde bestemt og over det understreke som bevegelige deler er utsatt for overflødig. De fleste moderne biler, med elektronisk innsprøytningssystem, har en begrensning i revolusjonsregimet som hindrer å overskride det. Ganske enkelt, etter å ha nådd en viss svinghastighet, slutte å injisere bensin -eller diesel- i motoren, og på denne måten sammenbruddsrisiko som finnes.

Men det er en måte å bringe bilen til retten, som er gir ned når det ikke passer. Og hvis vi gjør dette, eller hvis vi når grensen på en gjentakende basis, på en annen måte, på grunn av belastningen på de bevegelige delene av motoren, vil vi ende opp med å forårsake mekaniske havarier viktig. Det er mange problemer som vi kan forårsake motoren, utover å øke drivstofforbruket betydelig fordi motoren ikke er effektiv over anbefalt turtall.

Så ja det er dårlig å ta bilen til retten og selv om produsenter introduserer sikkerhetssystemer for å hindre oss i å gjøre det, kan vi oppnå det hvis vi har satt oss fore å gjøre det. Derfor bør vi for enhver pris unngå å gå for høyt turtall på motoren. Hvis vi tvinger motoren, på denne eller noen måte, og vi gjør det på en gjentakende basis, kan vi få problemer til det punktet at virkelig dyre komponenter i kjøretøyets motor må skiftes ut.

På grunn av overdreven stress eller anstrengelse på motoren, på grunn av det faktum å ta den til en for høy hastighet, er det vanligste at sylinderhodepakningen ender opp med å forringe.

Leave a Comment