Er vedlikehold av en elbil billigere enn en bensin eller diesel?

Ingen er klar over at det er det i dag dyrere en elektrisk bil enn tilsvarende med en varmemotor – det vil si bensin eller diesel-. Men det er ingen på dette tidspunktet som ikke vet det Det er billigere «påfylling» av elektrisitet enn for konvensjonelle drivstoff. Hva med hva det er nå billigere vedlikehold av en elbil? Er det utsagnet sant?

I følge statistikken i denne forbindelse -i data fra USA- er det korte svaret det ja det er billigereog det lange svaret er at vedlikehold av en elbil er 40 % billigere enn et konvensjonelt termisk kjøretøy. Og dette passer med det faktum at et kjøretøy med diesel- eller bensinmotor består av ca 60 % flere komponenter enn et elektrisk kjøretøy. Og selv om kostnadene for et litiumionbatteri er enorme, krever ikke denne komponenten planlagt service.

vedlikehold av elbil 2

Hvorfor vedlikehold av en elbil er mye billigere enn en bensin eller diesel

Jeg er sikker på at du vet at noen elbiler bruker trommelbremser. Dette har sammenheng med at, i en elbil, når slipp gasspedalen det er selve motoren som endrer driftsmodus til å bli en generator. Motoren har ansvaret for systemet. regenerativ bremsing og er derfor med på å gjøre en elbil billigere å vedlikeholde pga reduserer bremseslitasje i sin mekaniske del. Dette er nettopp en av hovedgrunnene til at vedlikeholdet av en elbil er mer økonomisk: Bremsene slites mindre sammenlignet med bensin eller diesel, og derfor må deler som bremsekalipere skiftes ut, bremses mindre regelmessig.

Men i tillegg til dette trenger ikke en elbil å bruke olje, tennplugger, filtre eller drivstoffinjektorer og i motoren har den kun rotor som en bevegelig del. Alt dette reduserer vedlikeholdskostnader og revisjoner i stor grad, i tillegg til å redusere slitasjeproblemene til et kjøretøy med bensin- eller dieselmekanikk til null. For sin del i tillegg en elbil den har ingen girkasse og verken en clutch; og knyttet til motoren er det ikke noe eksosanlegg, det er ingen manifolder, det er ingen starter, ventiler eller aktuatorer, blant mange andre komponenter som en varmemotor krever.

vedlikehold av elbil 1 1

Utover alt det ovennevnte har en elbil andre «problemer», som at batteriet er en komponent veldig tung. Av denne grunn har elbiler en tendens til å ha større problemer i opphengssystem, med noen støtdempere som krever mer oppmerksomhet. I tillegg til vekt, påvirker det også at kraftlevering i en elbil er mye mer direkte og derfor akselerasjon, blant andre data, er betydelig høyere enn for en bil med bensin- eller dieselmotor. Og dette fremhever dekkslitasjesom vanligvis må byttes oftere og derfor forårsaker større vedlikeholdskostnader.

Disse over er noen av de små komplikasjonene til en elbil. Og til tross for dette, og at varme- og klimaanlegget vanligvis er noe mer komplisert, vedlikehold er mye billigere i elbil enn i bensin- eller dieselbil, som hovedregel. Selvfølgelig kan bytte av batteriet, hvis det av en eller annen grunn ikke faller innenfor garantiens dekning, nærmest bety konkurs. Det er en ekstremt kostbar komponent i elbiler.

Leave a Comment