Et annet «vanlig» merke bruker BYD-batterier slik Tesla, Toyota og Ford allerede har gjort

Selv om CATL er i dag verdens største produsent av batterier til elbilerden også kinesiske BYD rangerer andre og mottar hver gang mer støtte fra «vanlige» merker. Som du allerede vet, begge deler Toyota som Tesla og Ford har stolt på at dette selskapet bruker batteriene deres, og det er flere sentrale årsaker for det. Nå er det annet merke som har blitt med og har annonsert sin første helelektriske bil med BYD batterisom viser at de har en referanseteknologi innen bilindustrien.

BYD er ikke bare en produsent av elbiler, som forresten kom til Norway i år og vil avslutte øvelsen med seks modeller annet enn til salgs. Det er at i tillegg til å være verdens ledende selger av plug-in plugger, er det også andre verdensprodusent av batterier for denne typen kjøretøy, bak CATL. Inntil nå Tesla, Toyota og Ford de hadde vært de eneste «vanlige» merkene som hadde stolt på deres batteriteknologi, men en annen har nettopp blitt lagt til listen. Er om KIAog modellen som vil ha sin batteriblad med LFP-celler er den nylig introduserte KIA EV5. derimot hvorfor flere og flere merker vil ha BYD Blade batteri?

byd blad

Grunnen til at flere og flere merker bruker BYD Blade-batteriet, den siste som ble med har vært KIA med den nye EV5

Han KIA EV5 vil faktisk ha en BYD Blade batteri. som, som vi allerede vet, bruker LFP-celler og at det derfor er relativt billig. Det er det som forklarer prisen på KIA EV5, så attraktiv at den har overrasket verden og truer Tesla Model Y. Dette batteriet er forresten installert i E-GMP-plattform delt med Hyundai og som er preget av sin elektriske arkitektur av 800V. Og koblet til en elektrisk motor av 215 hk og hvilken levering 310 Nm med maksimalt dreiemoment. Men i virkeligheten er ikke alt dette viktig i dette emnet.

Nøkkelen her er at den legger til toyota bz3som bruker Toyotas e-TNGA-plattform, men også drives av en BYD Blade batteri. Og legger også til Tesla Model 3 og Tesla Model Y Laget i Giga Shanghai. I tillegg til alle disse Ford Evosfor Kina vil den også bruke et Blade-batteri, men i dette tilfellet med en hybrid mekanikk. Til slutt, mer og mer tradisjonelle merker de satser på BYD-teknologi. Og spørsmålet er klart: fordi?

byd sang l 1

Vel, nøkkelen er at det er en batteri med høy energitetthettil tross for bruk av LFP-celler, og det i tillegg det er billig. har en bevist Lang brukstidet utmerket nivå av effektivitet og fremfor alt har den også en bevist benchmark sikkerhet. Det har vært utsatt for alle slags bevis og den tenner ikke, tar fyr eller lider av noen form for sikkerhetsproblem som batterier fra andre produsenter er berørt av. Og dette er åpenbart for de «tradisjonelle» merkene i sektoren et kritisk aspekt.

BYD gjør en stor innsats for å utvide virksomheten din i batterisektoren og takle katl samtidig som de modner sin turbilvirksomhet. og de har en klar fordelog det er at de øker markedsandelen ved å selge sine egne biler med batteriene sine, men de forbinder også med andre merker å jobbe med dem som leverandør. Og det er tydelig at de avanserer med gigantiske skritt med de ledende merkene i EuropaBortsett fra at de i Kina allerede har en ledende posisjon.

Leave a Comment