Filtrert ut! CUPRA Tavascan avduket, dette vil være den nye 100% elektriske SUV-kupéen

De CUPRA Tavascan Det er en av de viktigste lanseringene som merket har planlagt. En modell mellomstor SUV som vil dele teknologi og segment med alternativer som Volkswagen ID.5, Skoda Enyaq Coupé og, selvfølgelig, Audi Q4 Sportback e-tron. Og vi hadde allerede mye informasjon om ham, men nå har vi klart det se bilen i sin helhet og uten hemmeligheter Takket være en lekkasje. Det er tilgjengelig ulike fotografier der vi faktisk kan se alle detaljene til den nye CUPRA Tavascan. Som du sikkert vet, er en 100% elbil som vil hjelpe merkevaren med å nå sine mål for år 2030.

Innen år 2030 ønsker det spanske merket CUPRA selger kun elbilerog i denne målsettingen CUPRA Tavascan kommer til å bli en nøkkelmodell. Hvorfor? Fordi, akkurat som CUPRA Born, vil det være en kun elektrisk bil Men han skal også stå for åpningen nytt formspråk fra det sporty magre merket; altså de nye frontlykter med et lysmønster med tre pilformede punkter, og en skarpere front. Og det kommer også til å introdusere et format på SUV kupé veldig interessant at den, som vi nevnte tidligere, allerede er tilgjengelig i andre merker i Volkswagen-gruppen i form av Volkswagen ID.4, Audi Q4 Sportback e-tron og Skoda Enyaq Coupé.

CUPRA Tavascan 1

Nøklene til CUPRA Tavascan, den nye 100 % elektriske SUV-kupéen som har blitt fullstendig lekket på forhånd

Selv om det ennå ikke er bekreftet informasjon, er det mulig at CUPRA Tavascan være en av de første Volkswagen Group-modellene som debuterte MEB+ plattform; det vil si den siste utviklingen av MEB-plattformen. Og dette ville være gode nyheter, for i stedet for å ha en 77 kWh batteri som maksimal energilagringskapasitet, i denne modellen kunne vi endelig se nytt 89 kWh batteri. Den kan med andre ord ha mye bedre ytelse enn sine brødre fra Volkswagen-konsernet og fremfor alt mht autonomi. Hvis disse nøkkeldataene er bekreftet, kan vi se mer enn 600 km autonomi i WLTP-sertifiseringssyklusen.

Andre data som vi vet fra tidligere lekkasjer, og basert på hva de «teknologiske brødrene» til den nye CUPRA Tavascaner at denne nye SUV-kupeen vil være tilgjengelig med bakhjulsdrift og firehjulsdrift. Det vil være flere konfigurasjoner tilgjengelig i katalogen, og den mest effektive av versjonene vil nå 300 hk av maksimal effekt. Igjen, hvis den kommer med den nylig annonserte MEB+-plattformen, kan ladekraften gå så høyt som 200 kW på det meste.

CUPRA Tavascan 2

De tekniske egenskapene til elektrisk system til CUPRA Tavascan er fullstendig underlagt bekreftelse på at den er bygget på den nye MEB+-plattformen, fordi dette også vil betinge at den kommer med en 800V arkitektur for ditt elektriske system. Motorkonfigurasjonene for trekkraft og kraft kommer ikke til å endre seg, men denne nye plattformen har en direkte innvirkning på den elektriske arkitekturen, autonomien og ladekraften. Og alt dette vil rettferdiggjøre en høyere prissom er det det spanske merket trenger å jobbe med.

Uansett, denne lekkasjen av CUPRA Tavascan lar oss endelig se hele designet uten noen form for hemmelighet. Og det er ikke så overraskende, for i løpet av de siste månedene har merket allerede vært ansvarlig for vis oss prototypen ved mange anledninger. Men her har vi noen små endringer som vil komme med den endelige produksjonsversjonen. Og som forventet kommer CUPRA Tavascan til å være et av de mest attraktive alternativene, i det minste estetisk, innenfor Volkswagen-konsernets mellomstore SUV-coupé-alternativer.

Leave a Comment