fordeler og ulemper sammenlignet med diesel og bensin

De alternativer som eksisterer i dag som drivstoff til klassisk diesel eller bensin det er mange, hovedsakelig elektrisitet. Men i dag skal vi snakke om LPG eller flytende petroleumsgasset alternativ ukjent for de fleste forbrukere, men som også er et alternativ for de som ønsker å velge drivstoff mer økonomisk. I denne artikkelen skal vi vite fordeler og ulemper av bruken.

Det første vi bør vite er at LPG fungerer kun med otto-syklusmotorerdet vil si med mekanikk av bensin. Alternativene som dette drivstoffet gir oss er å tilpasse kjøretøyet vårt til bensin med et LPG-sett eller direkte kjøp modellen med innebygd system. Ved å installere dette settet i kjøretøyet vårt kan vi bruke det bensin eller LPG utydelig, siden hvert drivstoff har sin egen forekomst. Selv bytte av drivstoff kan gjøres mens du er på farten uten å merke forskjellen. Det er sant at verken bil- eller oljeindustrien gir den mye omtale. Hvis vi bestemmer oss for å installere et LPG-sett i bilen vår, må vi vite det ingen modell fungererdet må være mindre enn ti år gammelt og vi må installere settet på et autorisert verksted og utføre en ITV-godkjenning.

fiat 500 lpg

LPG-høydepunkter

LPG er et drivstoff som kommer fra blanding av propan og butan og som dets eget navn indikerer, har den anlegget til bli flytende og bli til drivstoff. I dag er prisen på LPG rundt € 0,60/liter, som representerer en besparelse på 40 % når det gjelder bensin. Poenget er at en bil drevet av LPG bruke 20 % mer av drivstoff så den totale besparelsen forblir på 20 %omtrent.

LPG har en høyere oktan til bensin, betyr dette at den har en høyere antibankekapasitet. I praksis oversetter dette seg til en økning i kompresjonsforhold, noe som gir opphav til mer fullstendig og homogen forbrenning i hele turtallsområdet. Dette oversettes til en mindre mengde Avfall i forbrenningskammeret til motoren. Med LPG skal vi få forbedre motorens levetid og forurenser også mindre.

Overfor alle disse fordelene er en rekke like viktige ulemper. Det er sant at de lavere drivstoffkostnadene alltid er attraktive, men for øyeblikket er den største ulempen i bensinstasjoner (mer enn 500 i hele Norway). Hvis vi foretar en utbetaling for å installere et LPG-sett i bilen vår og vi ikke kan bruke dette drivstoffet som vanlig, eller vi må kjøre på bensin for mange ganger, er besparelsene ikke lenger betydelige.

En annen viktig faktor som kan bli upraktisk er den nevnte høyere oktantallet. De temperatur forårsaket av intern forbrenning øker betydelig med hensyn til bensin, årsak hvis bilen er tilpasset og visse deler av motoren som ventilene ikke er i god helse eller rett og slett ikke har nok kvalitet til å støtte den, kan gå i stykker og føre til kostbare havarier.

I tillegg til alt dette, hvis kjøretøyet er tilpasset, må vi legge til en ekstra depositum for LPGsom betyr en sløsing med plass viktig. Avslutningsvis er de økonomiske besparelsene i dag sammenlignet med bensin ikke overdrevne og kompenserer ikke for utlegget. Og angående en diesel er det langt i forhold til økonomi og praktisk.

Leave a Comment