Formel 1 kan miste en gylden mulighet

Noe som har blitt mye kritisert i Formel 1 de siste årene er nettopp en dyd av World Endurance Championship. Selv om det er sant at denne dyden går tapt på grunn av oppgivelsen av de store konstruktørene i LMP1-kategorien, bør F1 lære av det. Det er noe vi inntil for ikke lenge siden har sett i motorsportens høyeste kategori.

Vi snakket selvfølgelig om mekanisk frihet. Fram til 90-tallet kunne vi se brølet fra Formel 1 V12-motorer ved siden av den dype sangen til V10 og de fine tonene til V8 kjører på samme spor. I 2006 vi så en utvannet versjon av dette mangfoldet fra før. I endringen fra V10 til V8-motorer FIA tillot å beholde en begrenset V10 for lag med færre ressurser. endelig var det det oksen rosso, som arvet planene til Minardi, som satte sammen den siste V10 i kategorien. EN 2006 Cosworth TJ3.0 V10 14-serien Med turtallstopp ved 16.800 RPM.

porsche le mans 17

Formel 1 kan lære av fordelene til søsterkonkurransen, WEC

Døren til designfrihet i Formel 1 er åpen

Selv om det virker ganske klart at 2021 motorer de kommer til å bli hybrid turbo V6 med bare MGU-K drevet, det er fortsatt debatt. Selv på dette designet er det fortsatt diskutert om man skal introdusere biturbo-motorer. For å fremme debatten, sog postulerer nå oppføringen av 4 × 4 trekkraft i enseter, noe som hittil har vært enestående i Formel 1. Denne trekkraften kan oppnås ved å introdusere en annen MGU-K i nesen som driver forhjulene. Et utrolig interessant alternativ.

Men nå kommer stemmer rundt omkring Mercedes som de ber om behold den glade MGU-H at så mye hodebry har gitt alle bilister unntatt dem. Det virker legitimt å be om at hvis de har klart å finjustere den teknologien, så tar de den ikke fra dem muntert. Og nå poserer jeg hvorfor fjerne den?

Fra 2021 nye motorsyklister vil delta i konkurransen. Cosworth og Toyota de kunne komme tilbake. ilmor og Porsche De har allerede sagt at de vil tilbake. Hos McLaren drømmer de om bmw hvis en allianse med Porsche som minner om TAGs tider ikke kommer sammen. Hvis vi begrenser produsentene fra nå av, mister vi muligheter. Ville det ikke vært bedre å gi dem frihet i designet?

Vi kan legge på bordet 4 alternativer for 2021-motoreralt basert på turboladede V6-motorer. Den første av dem er den som har blitt ryktet: a V6 turbohybrid med forsterket MGU-K som fjerner gjeldende MGU-H. Den andre, en konfigurasjon som inkluderer en MGU-K ikke like kraftig, men med biturbo-konfigurasjon. Den tredje ville være å beholde V6 turbo med MGU-K og MGU-H. Til slutt vil det fjerde alternativet være ryktene 4-hjulsdrift med en ekstra MGU-K for å drive fremakselen.

bil fernando alonso

Mekanisk frihet kan gjøre slutt på mange pålitelighetsproblemer

Formel 1 kunne ha fire typer biler hvis den ville

Først virker det litt kaotisk og syklister bør klemme hjernehinnene å velge det alternativet som passer best for deg. Men Er ikke det essensen av en lagkonkurranse som Formel 1? Reguleringen kan foredles ved å studere leveransen som den elektriske delen og de forskjellige konfigurasjonene kan utøve. Dermed ville de garantere jevn avkastning. Kanskje biturbomotorene og den «drevne MGU-K» ville ha en fordel på kretser der det kreves smidighet, mindre vekt og god trekkraft. På den annen side har 4×4 og de som opprettholder den nåværende konfigurasjonen en fordel i kretser som Monza eller Baku.

Uansett, friheten til motoriseringer ville gi enda et insentiv til den nye Formel 1 av Liberty Media for inntreden av nye byggherrer. Vi kunne se en Ferrari med en allmektig biturbo, en Mercedes som beholder sin finjusterte MGU-H, en Renault med en ultrakraftig MGU-K, og en McLaren Porsche med 4×4-driften som har gitt den så stor suksess på Le Mans. Forhåpentligvis vil alt dette komme utover å være en ren meningsartikkel, og i nær fremtid vil det være nyheter. Formel 1, ikke gå glipp av en ny mulighet.

Leave a Comment