Hva du bør sjekke før du kjøper bruktbil

Slitasjen til en bruktbil kan kamufleres på en enkel måte, og selv om vi under kjøring tror at alt fungerer perfekt, kan det oppstå problemer senere. kjøpe en bruktbil Det er åpenbart en risiko på grunn av uvitenhet om denne slitasjen. Det er imidlertid en rekke retningslinjer som vi kan følge for å gjøre et godt kjøp. I denne artikkelen minner vi deg om hva bør du sjekke når du går for å kjøpe en Bruktbil.

bruktbil

dekk

Slitasje vil kunne gjenkjenne det i form av sprekker eller sprekker, som utgjør en fare ved kjøring. Du bør imidlertid også sjekke om det er uregelmessig slitasje, eller om flankene er skjeve. Andre aspekter å ta hensyn til er dybden på tegningen, dens produksjonsdato eller pressaspekter som du også ville tatt i betraktning med et kjøretøy du eier.

Eksosrør

I en forbrenningsmotor, som du vet, spiller eksossystemet en grunnleggende rolle for riktig mekanisk helse. Derfor bør du alltid sjekke røykutslipp av kjøretøyet startet og går, noe som kan vise visse problemer i drivstoffblandingen. I tillegg er korrosjon eller sprekker faktorer som vi også må gjennomgå når vi skal kjøpe ny bil.

Karosseri og støtfanger

Angående støtfangeren bør du alltid sjekke om det er riper, om den er dårlig fikset eller om det er brudd. Selv om det kanskje ikke virker slik, kan den støtfangeren skjule mer alvorlige strukturelle skader, og derfor bør vi også sjekke at delene er originale. Hvis alt virker riktig, kan lakken også vise noen reparasjoner på utsiden av kjøretøyet.

Når det gjelder karosseriet, kan imidlertid riper eller sprekker tillate oss å se metallplaten, samt korrosjon. Et grunnleggende aspekt, i forhold til mulig alvorlig skade, er bulker som overstiger seks centimeters dybde. Og for å unngå å bli tatt med på tur, må vi alltid sjekke tilstanden til gummileddene, samt teksturen og fargetonene til malingen som skjuler tidligere slag.

Innsiden

Riktig funksjon av sikkerhetsbeltet er avgjørende, og derfor må vi sjekke dets glidning, ankrene og mulige kutt i dem. I tillegg kan vi innvendig finne flekker eller skader på for eksempel møbeltrekk.

Adresse

Ved å gjøre hele ruten til rattet, i sirkulasjon, kan vi finne mulige blokkeringer, hardhet eller spille i retningen. På den annen side vil vi enkelt kunne oppdage støy i mekaniske og assisterte systemer, samt feilfeste av rattet. Tar vi bilen til verksted vil vi i tillegg kunne oppdage eventuelle minimale uregelmessigheter i parallellen.

væsker

Bremsesystemet, klimaanlegget eller motoren kan ha problemer med tettheten i kretsene. Dette kan vi blant annet oppdage med lekkasjer og flekker på gulvet.

Bremser

Mens vi kjører, og tester bremsen, vil vi se hvordan hardheten viser oss den riktige tilstanden til bremsesystemet. Vi vil kunne verifisere dette ved å ta hensyn til lydene de lager, og når vi skal stoppe, kan vi også sjekke strammingen på håndbremsen.

Motor

Tilbake i sirkulasjon må vi sjekke lydene fra motoren, mulige bråstopp og uregelmessig tomgang. Alle disse faktorene kommer til å fortelle oss, omtrent, hva er helsetilstanden til motoren til en Bruktbil.

Belysning: Hovedlys, lys og blinklys

I belysningssystemet må vi ta hensyn til alle delene for å bekrefte at vi har å gjøre med originale komponenter. På samme måte kan vi ved å gå gjennom det tekniske arket se om de modifiserte enhetene er godkjent eller ikke. I tillegg må vi alltid være oppmerksomme i tilfelle det er sprekker eller støt i belysningssystemet, eller hvis beskyttelseslampeskjermene er skadet eller i dårlig stand.

Suspensjon

Problemene i fjæringen, på en enkel måte, kan man forstå ved å ta hensyn til uregelmessige svingninger når du går rundt en kurve, samt merkelige metalliske lyder under kjøring. Og når vi stopper, hvis problemene er virkelig alvorlige, kan vi oppfatte en ujevnhet i karosseriet, selv om det er best å kjøre kjøretøyet for å oppdage denne typen problemer, de som er relatert til fjæringen.

krystaller og speil

Ved første øyekast må vi sjekke glasset og månen, i tillegg til bakspeilene på bruktbilen som vi sjekker. Mulige fliser eller sprekker i et glass utgjør en risiko i alle tilfellene, selv om vi bør være bekymret når de er større enn halvannen centimeter, og når vi uten problemer kan se dem i en avstand på en meter fra bilen.

Poengkort

Fra førerposisjonen kan vi selvsagt sjekke kjørelengden. En normal bruk av kjøretøyet vil være rundt 10 000 kilometer per år, eller høyere tall. Og selv om denne kjørelengden ikke er hundre prosent pålitelig, bør vi ta den i betraktning, i tillegg til mulige varsellamper for feil i motoren eller det elektriske systemet.

Leave a Comment