Hva er OBD-en til bilen og hva er den til?

OBD er akronymene til «On Board Diagnostics», som oversatt til spansk betyr «diagnose om bord». Og det er en teknologi som er innlemmet i alle moderne kjøretøy som effektivt tjener til feildiagnose både mekanisk og elektronisk. Denne OBD-en er en kontakt som vanligvis er ved føttene til føreren, og når den er koblet til en lesemaskin, kan den gi informasjon om sammenbrudd alle typer.

Selv om OBD ble født med mål om å tillate kontroll utslippsdata kontaminanter, har dens kontinuerlige utvikling tillatt den å tjene til å se informasjon av en annen type. For øyeblikket gjør ITV en OBD-test for å sjekke forurensende utslipp fra kjøretøy. Imidlertid brukes OBD også i verksteder og reparasjonssentre med en diagnosemaskin for å kunne kjenne alle typer kjøretøyhavari. Det er et billigere system, og tilgjengelig for alle – selv i butikker som Amazon – som er kodelesere av OBD II, som lar oss se feilkoder mest vanlig i enhver bil.

obd bil 2

Hvorfor OBD-en til bilen din er så viktig og hva kan gjøres med den

gjennom havnen OBD av bilen, med en kodeleser -det er noen fra bare 10 euro- og ved å bruke mobilen vår kan vi lese generiske koder som indikerer visse kjøretøyfeil. Men også, med denne typen enhet kan vi lese forurensende utslipp av kjøretøyet vårt. Dette er akkurat hva de gjør i ITV-testder de sjekker om kjøretøyet vårt er i gassparameterne som det skal være.

Men i tillegg til dette, med en diagnosemaskin av et verksted, koble det ved OBD til vårt kjøretøy, mye mer informasjon kan fås om mekaniske og elektroniske havarier kjøretøy. Dette er viktig fordi det bidrar til å gjøre reparasjoner mye raskere. Bare ved å koble til den tilsvarende maskinen, og lese den i kjøretøyet, vil den gjennom en kode indikere hva som skjer med bilen vår.

OBD har blitt brukt på verksteder i årevis til dette, for å finne ut hva den eksakte feilen er på et kjøretøy. Denne OBD-kontakten er tilgjengelig i alle typer moderne biler, både med bensin- og dieselmotorer, samt hybrid, plug-in hybrid og til og med elektriske modeller. Og selv om den kan plasseres på forskjellige steder, er det mest normale at vi finner OBD-kontakten i førerområdet, i nærheten av der vi plasserer føttene – altså over gasspedalen og bremsepedalene, i det området.

Leave a Comment