Hva er spesielt med elektriske bildekk?

Ankomsten og spredningen av elektriske biler har ledet produsenter av dekk begynne å designe og produsere dekk spesifikk for denne typen kjøretøy. Fordi? Fordi de er ønsket å være roligereslik som den elektriske mekanikken til denne typen biler, men de jobber også med effektivitet med lav rullemotstand, på en slik måte at det kan være øke autonomien. La oss fordype oss i forskjeller mellom elbildekk sammenlignet med konvensjonelle dekk.

Elbiler har viktige forskjeller med hensyn til et termisk kjøretøy, enten det er bensin eller diesel. En av de grunnleggende forskjellene er det de er roligere. Av denne grunn har dekkprodusentene utviklet seg elektriske bildekk som produserer et mye lavere støynivå og dermed garanterer en større komfort mens du kjører i kupeen.

michelin pilot sport ev 2

Hvilke forskjeller har et elbildekk sammenlignet med et konvensjonelt?

I tillegg til å være mer stillegående, dekk for elbiler, siden de er noe mer begrensede kjøretøy mht autonomide tilbyr en lav rullemotstand. På denne måten er det mulig at autonomien til elbilen er noe større. Men samtidig må de være det sterkere dekkfordi i en elbil er akselerasjonene mer brå og derfor kan slitasjen, og spesielt i bybruk, bli større.

I alle andre henseender, men noen elektriske bildekk de er nøyaktig de samme som dekkene til alle andre biltyper. Designet er ment å tilby det høyeste nivået av sikkerhet i både tørre og våte forhold. At de er gode i akselerasjon, bremsing og svinger. Og selvfølgelig at de tilbyr en levetid på maksimalt mulig antall kilometer. Men det er spesifikke seksjoner, som de som er nevnt ovenfor, der et elektrisk kjøretøydekk effektivt har viktige forskjeller.

Selv om det finnes spesielle dekk for elbiler, er realiteten den i et elektrisk kjøretøy kan vi bruke hvilket som helst dekk, så lenge det er av målene det må være, og som fremgår av det tekniske arket. Elbiler er like kompatible med alle dekk. Det anbefales imidlertid å bruke spesifikke dekk fordi på denne måten, som vi nevnte, kan vi nyte en større stillhetav en større motstand til akselerasjoner og slitasjen de forårsaker, og også til mer autonomi takket være en lavere rullemotstand.

Det er flere og flere modeller, men det er noen som skiller seg spesielt ut. Michelin Energy EV tilbyr 20 % mindre rullemotstand, Continental e-Contact kan nå 30 % mindre motstand, og Goodyear EfficientGrip Performance er også utviklet med den hensikt å få elbiler til å tilby maksimal autonomi.

Leave a Comment