Hva skjer hvis du ikke betaler en trafikkbot?

Hva skjer hvis du ikke betaler en trafikkbot? Det kan være at du har glemt det, eller at du har bestemt deg for ikke å betale det, men resultatet blir nøyaktig det samme: Skatteetaten Det vil være den som har ansvaret for å få deg til å foreta betalingen. Du vil først få beskjed om at du må betale boten, med en 10 % økning i beløpet og en tilleggsperiode, og fortsett deretter til embargo hvis du fortsatt ikke betaler trafikkboten.

Når de kompetente organene setter en trafikk billett, Det neste er å sende varselet til lovbryteren. Tiden det tar før boten kommer er variabel, men i løpet av kort tid vil vi ha den tilsvarende hjemme varsel om bot og siden den gang 20 dagers periode for å kunne betale beløpet som er oppgitt til oss med en rask betalingsbonus på 50 % av beløpet. Med andre ord har vi i utgangspunktet 20 dager på oss til å betale boten, la oss si, til halve beløpet. Denne er utformet slik at vi ikke ønsker å anke boten. Derfra vil vi ha en tilleggsperiode på 45 dager. Når denne perioden har gått, hva skjer hvis du ikke betaler trafikkbot?

trafikkbot

Hva skjer hvis du ikke betaler trafikkbot?

Mens vi gikk videre, har du 20 dager på deg til å betale den med tidligbetalingsbonusen, og deretter har du ytterligere 45 dager. Hvis disse to fristene passerer, da vil slutte å være DGT den som krever betalingen og vil være Skatteetaten den som har ansvaret for å prøve å få deg til å betale den tilsvarende boten. Men fra det øyeblikket Skatteetaten er den som tar vitnet, a ny frist tilleggsinformasjon som vil komme gjennom en melding -nå fra statskassen, selvfølgelig- og denne gangen en belaste ytterligere 10 %.

Når den perioden er over, kommer den igjen annen melding der vi får en ny tilleggsperiode, men det blir det øke 20 % bøtebeløpet. Og når denne nye perioden er over, hva skjer hvis du ikke betaler bot? Det som vil skje er at vi får en forkynnelse av vedleggsvarsel og at Skatteetaten derfor vil søke å kreve inn boten automatisk fra saldoen på vår bankkonto. Hvis han ikke kunne det, kunne han ty til kreditter og verdipapirer som kunne konverteres til penger, han kunne trekke lønnen vår eller boliglånet vårt.

Så det som skjer hvis du ikke betaler en trafikkbillett i tide er det det vil ende opp med å bli dyrere at dersom vi ivaretar betalingen med en bonus for tidlig betaling de første 20 dagene -som vil være et beløp 50 % lavere- og at så lenge vi har noe som Skatteetaten kan holde på, vil vi ende opp med betaler. Vi betaler boten senere, men vi betaler den og også med et betydelig tilleggsgebyr mot det opprinnelige beløpet på trafikkbilletten vår.

Leave a Comment