Hva skjer hvis jeg går tom for AdBlue i dieselen?

I dieselbiler moderne, den AdBlue er et tilsetningsstoff som er vant til redusere utslipp forurensninger og at den kan overholde Euro 6-regelverket og fremover. Dette flytende stoffet fylles på samme måte som drivstoff, men i en uavhengig innskudd, og for en rekkevidde på mellom 5 000 og 15 000 kilometer. Men Hva skjer hvis jeg går tom for AdBlue?

Han AdBlue er et supplement til diesel. Det vil si at i en moderne bil med dieselmotor må vi fylle på drivstoffet og i tillegg bære AdBlue i den tilsvarende tanken. Og nei, det er ikke noe valgfritt, men snarere det er essensielt. Avhengig av modell kan en full opplading av AdBlue brukes til å lage 5.000 til 15.000 kilometermen hva skjer hvis jeg går tom for AdBlue, for eksempel på en tur?

adblue diesel

Hva skjer hvis jeg går tom for AdBlue i dieselbilen min og hva skal jeg gjøre

Din dieselbil har en forbruk på 1 eller 2 liter av AdBlue for hver 1000 kilometer. Når AdBlue-nivået nærmer seg minimum, vil bilen varsle deg med et varsellys på instrumentpanelet eller en tekstmelding. Vanligvis gjør det det bare begynn når de blir 2000 km eller mindre autonomi, men varselet vil forbli fast fra 1000 km og utover.

Hvis du går tom for AdBlue står stilledet som vil skje er det bilen vil ikke starte og du må legge til AdBlue for å kunne starte den. Med andre ord, hvis du blir tatt på et sted hvor du ikke har AdBlue, er det mulig du må ringe bergingsbilen for å ta bilen til verkstedet og at de til og med må tilbakestille kontrollenheten slik at bilen kan starte. I andre vil det være nok å legge til AdBlue og starte på nytt.

Men det kan også være et annet tilfelle: hva skjer hvis du går tom for AdBlue mens du kjører? I dette tilfellet, der motoren er på, kan du fortsette å kjøre. Så nøkkelen er ikke slå av motoren. I disse tilfellene bør vi holde kjøretøyet i gang og kjøre til en bensinstasjon –eller stort område, for eksempel- til legg til AdBlue umiddelbarthvis vi ikke vil at kjøretøyet skal slutte å starte.

Hvis vi går tom for AdBlue mens vi kjører, kan vi merke at motoren ikke går opp, eller at vi ikke har den vanlige kraften. Det vil si at vi kommer til å merke at bilen mister ytelse og i tillegg slipper vi ut flere forurensende partikler. Så i alle fall anbefales det bære AdBlue i bagasjerommet for ikke å oppleve noen av disse problemene. Og, selvfølgelig, vær oppmerksom på varslene som kjøretøyet starter når det går tom for det.

Leave a Comment