Hvor mange solcellepaneler trenger huset mitt? Her er svaret du leter etter

De solcellepaneler De er ikke lenger ideelle bare for de som har en elektrisk bilmen det er allerede en vesentlig utgift for enhver bolig. Nå, det nesten alle av oss spør oss selv er hvor mange solcellepaneler trenger et hus. Og det er nettopp det Vi har regnet ut for å spare deg for å måtte ta ut kalkulatoren. Det avhenger selvsagt av energiforbruket du lager i hjemmet ditt, men vi kan gi deg noe svært nøyaktige estimater slik at du også vet omtrent, hvor mye vil det koste deg en installasjon av solcellepaneler.

Det første du bør vite er det ikke alle solcellepaneler har samme kraft. Selvfølgelig, jo høyere kraft platene har, jo færre antall av dem trenger du å installere fordi vil produsere mer energi for hver av dem. Derfra er det viktig å vite hva strømforbruket til huset ditt per måned. Og hvor du best vil se energiforbruket til hjemmet ditt er i strømregningsom er der bedriften din gir deg perfekt informasjon hvor mange kWh har du forbrukt på slutten av hver måned, og du kan til og med se årlige data og annen relevant informasjon.

solcellepaneler 2

Hvor mange solcellepaneler trenger et hus for å være selvforsynt?

Data fra Institutt for energidiversifisering og energisparing tyder på det en spansk husholdning forbruker i gjennomsnitt 10 521 kWh per år Av elektrisitet; det vil si et gjennomsnitt på 876 kWh per måned, omtrent. Og i dag de aller fleste solcellepaneler som er installert på hustak er av mellom 300W og 500Wså gjennomsnittet av 400W av strøm som et typisk solcellepanel kan levere til boligbruk

For å finne ut hvor mye strøm hvert solcellepanel vil generere, må du multiplisere paneleffekten mengden Høyeste soltimer (HSP) av området du bor i. I Madrid er det for eksempel 1600 HSP. Dette betyr at et enkelt solcellepanel på 400Wfor 1600 HSP, vil produsere oss 640 kWh i året av energi. Derfor for å nå 10 521 kWh av gjennomsnittlig årlig forbruk vi måtte ha totalt 16 eller 17 solcellepaneler montert på taket av huset vårt.

IMG 0731

Disse beregningene er selvfølgelig teoretiske. Du må alltid gjøre en spesifikk undersøkelse basert på energiforbruket til hjemmet vårt; gjennomgå også den spesifikke ytelsen til panelene vi skal installere og på stedet der de skal plasseres. Og husk også at produksjon av solenergi Det er ikke det samme i Galicia som det er i Andalusia, og det er det heller ikke i Madrid. Og at det å oppnå selvforsyning er noe relativt komplekst, men det spare mye penger på strømregningen den er tilgjengelig for alle.

I tillegg er montering av solcellepaneler noe som tidligere kun var tilgjengelig for eneboliger med eget tak. Det er imidlertid tilgjengelig på markedet flere og flere solcellesett uten installasjon som kan monteres på leilighetens balkonger uten problemer. En annen sak å vurdere er at med dagens ekstremt høye energipriser amortisering av solcellepaneler har redusert sine frister på en slående måte: nå tar det bare 5 år å amortisere utgiftene involvert, og operere med full kapasitet i ca 25 år.

Leave a Comment