Hvor mye bruker en elbil?

Kjøp ny bilselv om noen omtaler det som «investering», kjære venner, er det alltid det utgifter. Den ene etter den andre, faktisk, og derfor må du alltid vurdere hvordan kan vi spare noen få euro. Forutsatt at vi skal kjøpe bil, ja eller ja Hvilke kostnader genererer en elbil? Vi sammenligner hvor mye du vil bruke hvert år på en bensin- eller dieselbil, og Hvor mye vil du spare med en elektrisk?

Det første du finner er en høyere forskuddsbetaling. Det vil si at kjøpesum i en ny bil er den høyere i tilfelle av en elektriski forhold til sine kolleger i diesel eller bensin. Det er dessverre slik og vil være det i flere år fremover, men det er visse fordeler.

elbillader

Skatter, subsidier og andre fordeler

Glem registreringsavgiften, fordi elbiler er unntatt (fra betaling) på grunn av deres lave forurensende utslipp. Er dette en fordel? Ja, og nei, for hvis du tenkte å kjøpe en nytte eller kompaktsikkert vil det også forbli under 120g/km, så vil det uansett være underlagt 0 % registreringsavgift. Det som er en fordel, uansett hvilket segment du tenker på, er stipend på 6.500 euro av regjeringen, som gjelder 100 % elektriske modeller, som angår oss i denne saken.

Annen fordel med elbilerHva med bensin og diesel? At han Avgift på motorvognerbedre kjent som kommunal opplagsavgift, er betydelig lavere selv om det avhenger av bystyret. Når det gjelder Madrid, for eksempel, snakker vi om en 75 % bonus. Og apropos Rådhuset må vi også huske på at vi skal ha gratis parkering i regulerte områder, for eksempel i Madrid eller Barcelona.

elektriske biler

vedlikehold og forsikring

pass fra a bensin eller diesel fortsatt elektrisk bil betyr å glemme drivstoff og tenke på elektrisitet. Det er energien disse kjøretøytypene bruker til fremdriften, og selv om den er mye billigere, har den også en pris. Det er åpenbart. Det første du bør tenke på er at du kan kjøpe en elbil med eller uten batterileieog i det første tilfellet må du legge til en ekstra kostnad som vil bli betalt månedlig og avhenger av modell og produsent – ​​Renault, for eksempel, gjør det-.

Noe å huske på er det forsikringskostnaden er den samme, men identisk, når det gjelder en elbil med hensyn til diesel- og bensinalternativene. Nå, det du også kan glemme er bytte filtregjennomgå og bytte tennplugger, clutchslitasje og en lang etcetera. Vedlikeholdet er mye enklereog selv om vi må fortsette å sjekke dekk og bremserfor eksempel kan vi glemme mange andre ting, og likevel må vi ta hensyn til tømme batteriet, som kan miste effektivitet over tid. vil vanligvis vare mellom 160 000 og 200 000 kilometermen har garanti for Tidligst 5 år

renault elbiler

Kostnaden for elektrisitet

Nå ja, hva interesserer flertallet: kostnaden for elektrisitet. Foran utgifter til bensin eller dieselKort sagt, drivstoff, i en elbil må vi påta oss strømkostnadene for å lade batteriene.

I beste fall med en diesel du skal kaste Diesel A som ifølge de siste dataene holder et gjennomsnitt på 1.124 euro per liter i Norway. Vet du hva prisen på strøm er? På dette nøyaktige øyeblikket -dalhastighet-, er det det €0,11642 / kWh. Ja, mye billigere, men med disse tallene kan du sikkert ikke beregne for godt hvor mye skal du spare.

Tenker på en utilitaristisk bensin med et godkjent forbruk på 4,5 l/100 km -som neppe er oppfylt-, har dens elektriske motstykke et forbruk på 11kWh/100km omtrent. Dette betyr at med bensin ville vi betale ca €12 000 etter 200.000 kilometer, mens med det elektriske €2560 det er det vi ville ha betalt for strøm, etter de samme 200 000 kilometerne. Så bare tenk på besparelser på parkeringsmålere, i skatter og vedlikehold, og vi vil se hvordan det høyere innledende utlegget langt på vei ender opp med å kompensere for å kjøpe elbilen. Og at vi snakker om en bensin med ekstremt lavt forbruk.

Ikke gå glipp av andre elbilnyheter

Leave a Comment