Hvor mye kraft «tar» bilens klimaanlegg fra deg?

Varmen kommer, sommeren kommer, og kommer bil klimaanlegg. Uten den ville det være nesten umulig å være innelåst i bare noen få minutter i kupeen på et kjøretøy, ikke sant? Og nå har vi i tillegg stadig flere klimaanlegg i stedet for klimaanlegg. Men legger dette til side Hvor mye strøm bruker klimaanlegget? Fordi hvis, den trekker «kraft» fra bilens motor.

De klimaanlegg kjøretøy forbruke energi å utføre sitt arbeid, som er ingen ringere enn lufte Y avkjøl det indre av kjøretøyet. Og den energien tar av hva som «bruker» bilen til å bevege seg; Hvis det er bensin, vil det være bensin, men det kan selvfølgelig også være diesel, gass eller elektrisitet. For også, ikke bare kjøler ned luftenmen også filtrerer og avfukter den.

Hvordan klimaanlegg fungerer, og hvor mye strøm det bruker

Klimaanlegg består av flere elementer: kompressor, kondensator, ekspansjonsventil og fordamper. Arbeidsmåten er relativt enkel, i en krets: kompressoren suger kjølemediegass, komprimerer den og sender den til kondensatoren, noe som får gassen til å endre tilstand til væske. Det er en radiator, i kontakt med uteluften. Ettersom (utenfor) luften er varmere, gir den opp temperaturen til væsken.

skjematisk bilklimaanlegg

Ekspansjonsventilen brukes til væske komprimertmed denne forrige reaksjonen kan jeg få volum i en prosess med dekompresjon endrer tilstanden tilbake til gass og tar en kaldere temperatur ennå. Og i den siste prosessen, den kalde gassen går gjennom en radiator hva er i kontakt med inneluft kjøretøy. Med en ventilatortil syvende og sist dette Kald luft Den drives av ventilene. Og syklusen begynner igjen.

Hvor mye kraft tar klimaanlegget i bilen fra deg?

De kompressor som vi snakket om før er koblet til motorrotasjon i bånd, og derfor er det motoren av bilen som leverer energien. De forbruk som produserer klimaanlegg avhenger av innsatsen som kreves, derfor er den variabel, og varierer fra 5 % til 20 %; det vil si at det er dette som skal til øke drivstofforbruket av kjøretøyet vårt. Det normale er bare noen tideler på hundre kilometer.

Men igjen Hvor mye strøm «tar» klimaanlegget fra bilen? Så lenge det er knyttet til bilmotoren, energien du bruker er «tatt» fra hjulene motor. Og dette kan gå rundt mellom 2 og 15 HK, omtrent. Noe som tydeligvis er mye mer bemerkelsesverdig i små motorer.

Klimaanleggets kompressor er koblet til motoren via et belte. Dette betyr at motoren må drive kompressoren. Aktivering av bilens klimaanlegg legger derfor en ekstra innsats på kjøretøyets motor og gjør at vi har mindre kraft tilgjengelig for kjøretøyets egen fremrykning. Det er mer merkbart i biler med mindre motorer, kraftmessig, men det er noe som påvirker alle kjøretøy.

Leave a Comment