Hvor mye merverdiavgift kan det trekkes fra ved kjøp av bil?

I kjøpe ny bil skatter gjelder, spesielt vanlig mva av en tjueen%. Hvis dette kjøretøyet brukes til virksomheten til et selskap eller en profesjonell, skatter kan trekkes fra. Hvis du er autonom kan du gjøre det; men avgifter kan ikke trekkes fra kjøp av kjøretøy når det er en privatperson som foretar operasjonen og til privat bruk. Hvor mye kan vi trekke fra ved kjøp av bil?

basert på Artikkel 95 i merverdiavgiftslovendet kan den faktisk trekke fra mva. Men i hvilke tilfeller, og hvor mye kan vi trekke fra? Merverdiavgiftsloven inkluderer generelle vilkår, og hver enkelt sak bør gjennomgås, men vi kan få en idé før vi konsulterer med vårt byrå – som er det mest anbefalte, i dette og alle tilfeller.

Ny bil

Skatter ved kjøp av bil

Når En spesiell kjøpe en Ny bil vanlig merverdiavgift gjelder generelt; det er å si, den 21.% som i mange andre produkter. Men hvis kjøretøyet er for bevegelseshemmede, så betales den reduserte momsen på 4 %. Det er en annen mulighet: hvis det er en bruktbilderetter i kjøp-salg operasjonen Skatt på eiendomstransaksjonerogså av en 4 % hvis operasjonen er mellom individer.

Men hvis det er en bruktbil, og salget gjøres av en profesjonell til en privatperson, så brukes den normale momssatsen på 21 % igjen.

Hvordan trekke fra moms ved kjøp av ny bil, og hvor mye?

Hvis bilen kun brukes til profesjonell eller bedriftsaktivitetså tillater statskassen oss trekke fra 50 % mva betales ved kjøp av den nye bilen. ja du kunne trekke fra 100 % mva, men i så fall vil det være nødvendig å demonstrere den eksklusive profesjonelle bruken, og for alt dette vil det være nødvendig å gå gjennom domstolene. Det må du vise det er ingen privat bruk.

kjøpe ny bil

de som kan trekke fra mva ved kjøp av ny bil100% og uten å gå gjennom domstolene, er de kjøre skolebilerovervåking, kommersielle agenter, blandet varetransport -inkludert varebiler og unntatt SUV-er- og kjøretøy for å undervise sjåfører eller piloter, samt de som brukes til transport. persontransport i bytte mot et vederlag.

Dermed Selvstendig næringsdrivende vil kunne trekke fra 50 % av mva ved kjøp av ny bil som en bredere regel, hvis kjøretøyet er for profesjonell brukog uten problem at den også brukes i privatsfæren.

Og om det er en leie eller leasing?

For han leie og lease, igjen snakker vi om en 50 % mva fradrag. Det spiller ingen rolle om det er en Leie med opsjon på kjøphvis vi har utført en leieoperasjon eller hvis vi har utført en leie kjøretøy uten mulighet til å kjøpe. Som i tilfellene vi nevnte tidligere, kan vi igjen lage en momsfradrag med 50 %.

Leave a Comment