Hvor ofte skal man vaske bilen?

Om vask bilen det er to variabler: på den ene siden, intensjonen om å beholde den ren, og på den annen side intensjonen om ikke skade malingen. Det er de som tror at vask av bilen kan skade lakken, men visste du at fugleskitt, eller salt i strandområder -eller fjell- også skader lakken? Når vi vet dette og andre detaljer, skal vi fortelle deg hvor ofte du skal vaske bilen for å holde den ren og ta vare på lakken og som helhet hele karosseriet.

Det er viktig vask bilen ikke bare fordi det på denne måten vil forbli estetisk vakrere og vi vil overføre et bilde av renslighet, men også fordi karosseriet til kjøretøyet vårt er utsatt til elementer som kan skade maling. Avføringen fra alle slags fugler, sevjen fra noen trær, sand eller salt i strandområder og i fjellområder, når det er snøfall og salpeter kastes ut på fortauet. Vasking av bilen er med andre ord ikke bare et spørsmål om estetikk og renhet, men det er også viktig å bevare lakken og karosseriet på kjøretøyet i god stand. derimot Hvor ofte vasker du bilen?

hvor ofte å vaske bil

Hvor ofte skal du vaske bilen for å holde den ren og ta vare på lakken

Den generelle anbefalingen er vask bilen annenhver uke, rundt 15 dager er ideelt. Men hvis du lurer på hvor ofte du bør vaske bilen, er sannheten den avhenger av bruk. I urbane områder vil det på grunn av forurensning lettere bli skittent. I strand- og fjellområder må du være forsiktig med saltet fordi det, litt etter litt, vil skade lakken på bilens lakk og det vil forringe karosseriet. Av denne grunn, i denne typen bruk og forhold, er det tilrådelig å vaske bilen oftere.

Men hvis bilen vår sove i garasjen innendørs, for eksempel, og vi bruker det lite, er det mulig vi kan vaske det hver gang uten problemer. Og uansett hvilken bruk vi gjør av bilen, er det viktig å bruke den riktige teknikker for rengjøring fordi vi ellers kan skade lakken ved vask. Hvis vi for eksempel bruker Fairy gjentatte ganger, vil vi ende opp med å skade malingslakken og over tid vil det bli verre.

Skal vi vaske bilen selv er den viktig å bruke vann under trykk og bilsjampo. For å påføre denne typen rengjøringsmidler er det i tillegg viktig å bruke mikrofiberkluter, for ellers kan vi forårsake riper på lakken og andre typer skader. Selvfølgelig er det også mye enklere, hvis vi ikke har en plass der vi kan vaske bilen selv, å gå til en bilvask med denne anbefalte frekvensen: rundt to uker vil være ideelt for praktisk talt enhver sjåfør.

Leave a Comment