Hvordan bruker du biltåkelyset?

Kanskje du har lagt merke til at alle biler har tåkelys bak, og likevel er det ikke alle som har tåkelys foran. Dette har en forklaring, men du bør også vite det når du skal sette hver av dem og annen viktig informasjon om dette helt spesielle lyssystemet. Nei, det er ikke bare og utelukkende for når det er tåke.

Kjøretøyene, og spesielt de mest moderne, har et komplett og avansert system av lyn Det har utviklet seg enormt de siste årene. Fra halogen, som den mest generaliserte og utvidede teknologien, har den gradvis gått til ledet teknologi. er fullt vedtatt dagslys og, ikke desto mindre, i det som ikke har endret seg -nesten- ingenting er i tåkelys. Ja, deres posisjon er forbedret og deres posisjon er endret -i noen tilfeller-. Men de fortsetter å fylle den samme funksjonen og Loven har ikke endret seg: vet du godt når du skal sette på tåkelysetog når ikke?

Tåkelys foran og bak, viktige forskjeller

De er installert i alle kjøretøy på markedet serie de tåkelys bak. Minst en. Men tåkelysene foran er kun tilgjengelige på enkelte modeller, og nesten alltid utelukkende som ekstrautstyr eller som en del av utstyret med de beste finishene. Og den dyreste også. Det er slik fordi bakene er obligatorisk ved lov, og det gjør imidlertid ikke forwardene. Forklaringen er så enkel som dens bruk utgjør forskjellen mellom viktigheten av bak og front.

Når du skal sette på tåkelyset

I tabellen nedenfor kan du se i detalj når brukes tåkelysene og når ikke Den generelle trafikkforskriften fastslår i artikkel 106 at tåkelys bak vil bli brukt i tilfelle kraftig regn, tykk tåke, tett snø eller hvis det er tungt støv eller røyk. Tåkelyset foran må imidlertid aktiveres, ifølge samme artikkel i RGC, når det er støv eller røyk, snø, tåke eller kraftig regn.

FORHOLD BAK TÅKELYS FRONT TÅKELYS

Regn intens intens
Tåke tykk Alltid
Snø intens Alltid
Støv Intens Alltid
Røyk Intens Alltid

Alt det gjeldende regelverket sier om riktig bruk av tåkebaklyset vil alle sjåfører måtte overholde; det den fastslår angående tåkelysene foran, vil vi imidlertid bare måtte overholde det hvis kjøretøyet vårt har denne type belysning installert, og ellers, hvis vi ikke overholder det regelverket fastsetter, risikerer vi en 200 euro i bot.

Det samme straffegebyr de vil legge det på oss for ikke å bruke tåkelysene som for Ta dem på når du ikke burde. Målet med dette lyssystemet er ingen ringere enn få dem til å se oss. De er rettet lavere og nærmere enn resten av lysene, og dette for at lysstrålen skal unngå å sprette av tåken. Når det gjelder tåke bak, er intensitet av lys er større. Derfor, hvis vi bruker denne typen lys når vilkårene for bruken ikke er oppfylt, er det vi vil oppnå irritere til andre trafikanter med gjenskinnsom utgjør en fare for trafikk og sikkerhet.

Leave a Comment