Hvordan et Formel 1-ratt fungerer, alle knappene

Det har vi sett ved mange anledninger Formel 1-ratt er det sånn full av knapper. Vi ser det med kameraer om bordmen de har sjelden forklart oss hvordan brukes den og hva sjåføren faktisk kan gjøre utover å kontrollere retningen på bilen sin. Av denne grunn «satte» vi oss ved denne anledningen med deg foran en av disse frills å forklare hvordan virker detog hva er det til hver av disse knappene.

formel 1 ratt

Hvordan fungerer et Formel 1-ratt, og hva kan gjøres med det?

I øvre høyre hjørne er kontrollen DIFFDet fungerer for sjekk differensial av bilen. Noe som bestemmer rotasjonshastigheten til hjulene uavhengig, for å endre passasjen gjennom kurven på grunn av den ujevne banen til de ytre hjulene i forhold til de indre. Og rett ved siden av, til høyre for deg, er en grønn knapp med bokstaven Nei.av Nøytralsom brukes til å la motoren stå inne Dødpunkt. I tillegg til disse to, avgjørende i løpet og i boksen, er det knappen bremsebalansesom brukes til å kontrollere bremsefordeling mellom fremre og bakre tog, for å unngå blokkering og øke eller redusere intensiteten, samt kontrollere Energigjenvinning i bremsingen

Formel 1-førere kan styre mekanikken fra rattet

På dette samme rattet finner vi knappen drivstoffblandingfor å kontrollere drivstoffblandingog gjør det under løpet rikere eller fattigere. Det er noe som kan gi piloten høyere ytelse på bekostning av høyere forbrukhvis du har råd til det ved å programmere pit-entry-strategien din, eller som den kan gi deg noen meter til ofrer ytelsen, men klarer å konsumere mindre med en slankere blanding. Husk at de kan bare bære 105 kilo av drivstoff, så de får mest mulig ut av det.

I en formel 1 ratt det er mange flere kontroller på mekanikk av bilen. For eksempel ham clutch innstillingsknappfor han justering av clutch. eller knappen motormodusersom kan endres når som helst hele motorkart å variere strømlevering, forbruk, og en lang etcetera. eller knappen dreiemomentjustering, som tjener til å regulere kraftleveransen til V6-turbohybridmekanikken som enkeltseterne bærer. Og selvfølgelig har disse Formel 1-rattene ERS aktiveringsknapp for energigjenvinning fra hybridsystemet.

Problemer og behov, alt styrt fra rattet i en Formel 1

Hvis piloten er tørst, på selve hjulet har knappen drikke. Og hvis bilen din har et havari, har den et sikkerhetssystem som aktiveres med feil-knappen. De fleste problemene kan sees på LCD skjerm plassert på toppen, som i tillegg til å vise hastighet, gir og omdreininger, også har informasjon om bremse- og dekktemperaturbatteriladestatus og mer.

Leave a Comment