Hvordan fungerer en dobbel clutch automatgirkasse?

at automatiske endringer De er på mote, ingen tviler på det. De er mer komfortable, raskere og som om det ikke var nok, får de oss til å bruke mindre drivstoff og opprettholde mer effektiv kjøring. De doble clutch gir er de mest sofistikerte innen den automatiske Men hva er de egentlig? hvordan fungerer de? I denne artikkelen skal vi prøve å forklare den grunnleggende operasjonen til en girkasse med dobbel clutch.

Til tross for hva mange kanskje tror, doble clutch girkasser er ikke en ny oppfinnelse. Det første patentet for en dobbelclutch girkasse tilhører oppfinnerne Adolphe Kégresse og Rudolf Franke i årene 1939 og 1940 hhv. I 1969 begynte Porsche å studere denne typen girkasse og oppdaget mange fordeler De hadde. Han prøvde dem på 911 RS 2.7 Direct Shift girkasse (DSG). Men automatiske endringer var ikke veldig populære, i hvert fall i Europa, så utviklingen deres ble stoppet i noen år. Det var konkurrentene som ga dobbelclutch girkasser det løft de trengte for senere å bli populære og montere dem i bilene våre.

Hvordan fungerer en girkasse med dobbel clutch?

Det første å si er at driften av en dobbelclutch girkasse er basert på bruk av et robotisert dobbelclutchsystem og et dobbelt sett med gir, ett for partall og ett for oddetall.

Den grunnleggende beskrivelsen av driften er som følger; når du starter motoren har vi alle utkoblede gir og de to clutchene kobler inn rotasjonen av motoren. Ved kjøring i automatisk modus, det elektroniske systemet kobler inn begge clutchene og kobler inn første gir. Vi slipper bremsen og setter i gang, kontrollen av clutchene begynner å koble delvis inn clutchen som tilsvarer akselen til odde gir produserer bevegelse kjøretøy. Når du tråkker på gasspedalen den lukker seg helt den odde clutchen mens du går plassere det andre giret i settet med jevne gir.

volkswagen dsg bytte

Når bilen har oppnådd nødvendig hastighet for girskiftet, vil systemet kobler ut clutchen til de odde girene og kobler inn det partallsgirethvori den andre var allerede forlovet Mars. Samtidig, i settet med odde gir, velges det tredje giret for når bilen når de riktige omdreiningene. Prosessen gjentas når neste endring er nådd, legge inn tredje gir og frigjøre dreiemomentsettet for systemet å plassere fjerdedel Mars.

Det virker litt forvirrende, men til syvende og sist er settets mekanikk ikke noe mer enn hold to gir innkoblet, det ene som brukes og det neste eller påfølgende, avhengig av om bilen akselererer eller bremser. Dette er en annen veldig viktig sak i dobbeltclutchskift. En kompleks programvare prøver å «lese» både de fysiske forholdene på veien vi kjører på, så vel som sjåførens intensjoner. Og det er her produsentene prøver å skille seg fra resten, og tilbyr doble clutch girkasser med forskjellige bruksprogrammer som tilpasser seg våre forventninger, vær eller veiforhold, eller rett og slett til vår sinnstilstand. Kan du forestille deg en boks med endringer som en driver vil gjøre for øyeblikkene der vi er sinte og en annen for de der vi er glade? Det kommer sikkert…

Leave a Comment