Hvordan gjøre bilens klimaanlegg kjøligere

Ja, det finnes triks for å gjøre bilens klimaanlegg kjøligere, eller for å begynne å gjøre det raskere. Først må du åpne vinduene for å slippe ut den varme luften, så vil vi sette klimaanlegget til et minimum og i modus luft resirkulering, slik at den tar inn luft fra interiøret. På denne måten vil vi kunne fjerne den varme luften fra kupeen, og da kjøler vi den ned raskere. Disse triksene er avgjørende for å overleve sommervarmen i kjøretøyet vårt.

Det spiller ingen rolle om bilen din er ny, eller om den allerede har noen tusen kilometer. Uansett, han klimaanlegg av kjøretøyet ditt vil lide om sommeren, og det vi skal detaljere er noen triks for å gjøre bilens klimaanlegg kjøligere. For fremfor alt, når vi setter oss inn i bilen om sommeren, er det vi vil ha kupeen er kald så snart som mulig. Og med tipsene og triksene som vi skal se i denne artikkelen, er det akkurat det vi skal oppnå.

klimaanlegg bil 3

Hvordan få bilens klimaanlegg til å avkjøle mer eller avkjøle raskere

Det første trinnet er åpne vinduene for å få varmen ut av bilen, i hvert fall under 30 sekunder. Da vil vi skru på klimaanlegget, men på minimum effekt og maksimal kulde. Vil følge kjører med vinduene nede i noen sekunder, så går vi skru opp strømmen av klimaanlegget litt etter litt. Alt dette bør vi gjøre med resirkulasjonsmodus av aktivert luft. Ja, den knappen brukes til at klimaanlegget skal ta luften inne i bileni stedet for å ta luften utenfra, og det er supernyttig fordi inneluft er lettere å kjøle ned enn uteluftså det vil hjelpe oss å gjøre klimaanlegget kjøligere og gjøre det raskere.

Når vi begynner å merke en kaldere temperatur inne i bilen, kan vi lukke vinduene helt, men vi beholder klimaanlegget med resirkulasjonsmodus fra luft. Det anbefales å bruke topp ventiler. Fordi? Fordi disse vil hjelpe frontglasset for å kjøle seg ned og i tillegg vil de sende luften mot den øvre delen av det indre av kupeen. Kald luft er tyngre enn varm luft, så den vil synke og hjelpe bilen til å kjøle seg raskere ned på innsiden.

Hvis vi til tross for alle disse triksene ser at det tar lang tid å kjøle seg ned for klimaanlegget i bilen, må vi kanskje bytte kabinfilter. Det er billig å gjøre det på et verksted, men det er en så enkel vedlikeholdsoppgave at vi kan gjøre det selv hjemme og med knapt verktøy av noe slag. I tillegg er dette viktig for å unngå vond lukt inne, og også for å redusere den negative påvirkningen av allergier når vi går i bilen.

Leave a Comment