Hvordan skifte et bilhjul

Under sirkulasjon kan vi av ulike årsaker ha en stikk. Og selv om vi kan bruke forsikringen vår til å få en bergingsbil som kommer og hjelper oss, er alle biler utstyrt med en anti punkteringssett, eller til og med med et reservehjul som vanligvis vil være plassert i bagasjerommet i det som kalles «dobbeltbunn». Derfor kan vi gjøre endringen selv og gå til verkstedet etterpå, men for å få et nytt hjul og returnere reservedelen til opprinnelsesstedet.

Hjulboltene har en høy Dreiemomentså det er praktisk at det første vi gjør er løsne litt disse skruene, men uten å fjerne dem, for ellers kan vi få problemer hvis den kommer ut. Når vi har redusert dette tiltrekkingsmomentet, tar vi katt av anti-punktursettet, som normalt finnes under bagasjerommetog vi legger den under bilen, i en av de ankerpunkter hvis kjøretøyet vårt har det. Men før du løfter kjøretøyet, er det viktig at vi bruker håndbremsen for å forhindre at kjøretøyet beveger seg mens vi gjør reparasjonen.

bilverksted

Det er ikke nødvendig å gå til verkstedet for å skifte hjul på et kjøretøy og reparere en punktering

Når kjøretøyet er hevet, ja, løsne boltene helt, men uten å faktisk fjerne dem før de alle er helt «løse», og så kan vi fjerne hjulet for å plassere det andre. Når vi først har hjulet med punkteringen ute, og reservehjulet klargjort, så må vi det sett alle skruene i deres posisjon, og trykk dem deretter i form av en X. Denne måten å gå frem for å stramme skruene er rett og slett for å fordele kraften og gjøre det lettere for oss, i tillegg til å oppnå en bedre balanse ved å gjøre det på denne måten.

Det vil si at vi først skal stramme en av de nederste skruene, og deretter den som er rett i motsatt hjørne. Igjen, vi går tilbake til den nederste som er rett ved siden av den første vi klikket på, og igjen til den øverste ved siden av den andre vi klikket på. På denne måten vil vi oppnå den balansen vi trenger for å kunne stramme alle skruene uten å måtte bruke for mye kraft på de siste, og spesielt på de øverste. Etter å ha gjort alt ovenfor, er det beste å gjøre ta minst mulig tid til å gå på verkstedet det tilsvarer slik at selv om vi har løst punkteringen selv, reparerer de dekket som har skadet eller erstatter det med et annet i forhold til å fortsette å sirkulere. Det er ikke mulig å sirkulere uten et forskriftsmessig antipunktursett eller, hvis det ikke, et reservehjul som er i korrekt stand.

Leave a Comment