hvaLure alkometeret? Som du vet, i Norway promillegrense for en sjåfør er inne 0,25 mg/l i utåndet luft og 0,5 g/l i blod unntatt for fagfolk, og det av «senk alkoholen» spise eller drikke vann for å fortynne det ser ut til at det ikke går mye lenger enn en ren fantasi for de uansvarlige bak rattet. Men hvis jeg nettopp har drukket et par øl -eller lignende-, Hvordan vet jeg om jeg vil gi en positiv alkometertest?
De alkohol påvirker sjåføren fra første drink, men i Norway Nivåene i blod og utåndingsluft som vi tidligere har angitt er tillatt. For å vite om vi skal mislykkes i en alkometertestDu må bare vite alkoholkonsentrasjon ren som sirkulerer i organismen vår, og det er noe som avhenger av flere faktorer. For det første mengden alkohol inntatt, og på den annen side absorpsjonen, samt tiden siden det ble inntatt og mengden vann i kroppen.
Absorpsjon og vann: alkohol påvirker ikke alle likt
Lillehjernen, ansvarlig for koordinasjon og balanse er den delen av hjernen som er mest påvirket av alkoholforbruk, og som følge av en kjemisk reaksjon. Blant faktorene som vi indikerte tidligere, de som bestemmer hvordan påvirker alkohol til hver person er først og fremst absorpsjon og vannnivået i kroppen, sistnevnte er en faktor som blant annet er knyttet til førerens kjønn og vekt. Selvfølgelig avhenger det også av et noe mer variabelt aspekt, som ikke er noe mer enn hydrering av emnet.
Hvordan vet jeg om jeg skal gi en positiv alkometertest?
med tanke på maksimal alkohol tillatt ved lov, det eneste vi trenger å vite for å vite om vi skal mislykkes i en alkometertest er mengden ren alkohol som er i kroppen vår. Og disse dataene, i gram, oppnås ved å multiplisere volum (i milliliter) av drikken av eksamen og av 0,08, som er tettheten til alkoholen. Alt dette, delt på hundre.
Og som du har sett i forrige bilde, kan du også beregne alkometernivå dele gram alkohol mellom vekten din og med 0,7 hvis du er mann, eller erstatte sistnevnte verdi med 0,6 når det gjelder kvinner. I ingen av disse to tilfellene er det imidlertid tatt hensyn til hver organismes særegenheter, og heller ikke tiden siden siste drink ble inntatt. Derfor kan vi heller ikke stole hundre prosent på disse beregningene. Og det beste er selvsagt å ikke drikke en dråpe når vi skal kjøre.
I Norway er den tillatte alkoholsatsen 0,25 mg/l i utåndet luft eller av 0,5 g/l alkohol i blodet. Dette ovenfor gjelder for vanlige sjåfører, som ikke er profesjonelle eller nybegynnere. For yrkessjåfører og nybegynnere er den maksimale tillatte hastigheten 0,15 mg/l i innåndet luft og 0,3 g/l alkohol i blod. Derfor er dette dataene vi må ha som referanse for å unngå å overskride grensene og derfor begå et brudd.
For å unngå problemer er det sterkt anbefalt å ha med seg en alkometer i bilen; De er veldig billige enheter som forteller oss hva alkoholnivået i pusten vår er. Det anbefales at vi har denne enheten i bilen, fordi før vi begynner å kjøre, kan vi «blåse» og vite, uten å ta risiko, om vi er innenfor marginene tillatt av lovgivningen i Norway, eller om vi vil forplikte oss et brudd på sette seg bak rattet