Hvordan vite hvilken olje bilen min bruker

hvis det er din tur bestå inspeksjonen av bilen, Det er sannsynligvis på tide å gjøre dette. Men problemet, i tillegg til hvordan skifte olje er å vite hvilken som tilsvarer modellen din. For ja, det finnes forskjellige typer oljer for et kjøretøys motor, og det bør du huske på ikke alle tjener degog som du bør skille mellom tre typer. forklarer vi hva de er, og hvordan du vet hvilken du skal velge.

Oljetyper for en bilmotor

Mens vi kommenterte deg, det er tre typer olje for han Bil motor: den første er minerallaget av olje og med en kvalitet som er dårligere enn det syntetiskgrunn til det hvert år må du endre det Ja eller ja. Denne andre typen, syntetiske oljer, varer mellom 12 og 18 måneder, de er dyrere, og ha mindre avfall i tillegg til å inkludere tilsetningsstoffer. De siste er semi-syntetisksom er en blanding av de to foregående, og også varer et mellompunkt.

motorolje

Oljeviskositetsgrad

I denne forstand er det to alternativer: monograd og multigrad. Førstnevnte har en enkelt viskositetsgrad uansett forhold som den er utsatt for; sekundene derimot, endre deres viskositet med temperaturen. Det er en detalj å ta hensyn til, selv om multigrade motoroljerspesielt avhengig av hvor kjøretøyet brukes oftest.

Hva er oljen bilen min bruker?

Nå ja, det er på tide å vite det hvilken olje må du bruke til bilen dinog det er noe som vil svare deg manualen av kjøretøyet ditt. Den beskriver hvilken som er den ideelle oljen for kjøretøyet ditt, og det er vanlig at det finnes mer enn ett alternativ. I dette tilfellet bør vi ta hensyn til temperaturforhold -hovedsakelig- stedet der kjøretøyet brukes mest, for eksempel, eller de spesielle fordelene ved bruk.

I tilfelle av syntetiske oljerså vel som semisyntetiske stoffer, må det tas hensyn til det tilsetningsstoffer brukes å tilby visse fordeler for kjøretøyets motor. Det er ingen dårlig idé spør på et verksted av tillit om anbefalte merkersiden noen motoroljer De kan bidra til å få mekanikken vår til å fungere optimalt.

Leave a Comment