Hvordan vite om bilhjulene er slitt

De hjulslitasje, eller rettere sagt bildekk, er avgjørende for kjøresikkerheten. Men i tillegg er det også viktig å bestå ITV og å unngå en bot på 200 euro. derimot Hvordan vite om bilhjulene er slitt? Det er ikke noe subjektivt, men det må oppfylles at dybden i tegningen er av minst 1,6 mm og vi må selvfølgelig ikke ha visse typer ujevnheter i hjulene.

For å vite om dekkene er slitte må vi passe på flere ting. Det grunnleggende og enkleste er at mønsterdybde det må være fra en Minimum 1,6 mm. For å sjekke dette er det så enkelt som å ta en euromynt, sette den inn i et av sporene i dekket og sjekke at ringen på mynten forblir skjult. Hvis vi kan se den delen av myntfelgen som er inne i dekksporet, så har vi mindre enn 1,6 mm mønsterdybde og derfor er hjulene våre for slitt. Det er farlig, vi vil ikke klare å passere ITV og vi kan få en bot.

dekk mynt

Hvordan se om bildekkene dine er slitte eller skadet

Utover det ovennevnte, må vi også gjennomgå og verifisere at hjulslitasje være samme gjennom hele dekket. Hvis vi merker at de er mer slitt i den sentrale delen, tyder dette på at vi har på oss dekkene mer oppblåst enn de burde. Så ikke bare bruker de mer i sentrum, men vi har også større risiko for at de blåser ut mens vi kjører. Og likevel, hvis vi ser at de er mer slitt på sidene, er det mulig det dekkene er dårlig balansert eller at vi kjører for fort i kurver.

Andre problemer som vi må være forsiktige med er med luftboblerfor eksempel, eller med tårer på overflaten av dekkene. Denne typen problemer er vanligvis forårsaket av støt med fortauskanter ved for eksempel parkering, og representerer en risiko for kjøring. Det er mulig at vi også utsetter oss selv for at under kjøring ender våre slitte hjul, og i dårlig stand, opp med å sprekke.

Selv om dekk ikke har en holdbarhetsdato som sådan, gjør tidens gang at de ikke lenger er i god stand. De mister gradvis egenskaper, så hvis de er for gamle, selv om hjulene våre ikke er fysisk slitt, er det mulig vi bør bytte dekk. Uansett, hvis du ønsker å holde deg roligere, kan de sjekke tilstanden til dekkene på et verksted.

Leave a Comment