Hvorfor bremser ikke bilen din alltid det samme?

Hvis du spør noen som er dedikert til konkurranse vil fortelle deg tydelig: bremsene er det viktigste. «Men hva med motoren, svingene…?» Ingenting, det viktigste er det bilen stopper akkurat der du vil, noe som på den annen side også lar deg gå fortere, og øke hastigheten på akselerasjonen frem til kurven. Ok, men Det påvirker også sjåfører. «normal», og det er noe mange lurer på: Hvorfor bremser ikke bilen alltid det samme? Du har sikkert lagt merke til de største forskjellene på forskjellen mellom «tørr» og «våt»men det er mye mer å ta hensyn til om bremsen til et kjøretøy.

Det du bør huske på, før du går inn i saken, er at vi har konseptet stopplengde som et maksimum, når vi snakker om bremsene. Denne avstanden er den som er tilbakelagt siden føreren oppdage hindringen og til det stopper kjøretøyet helt. Med andre ord, på dette tidspunktet tas to andre konsepter i betraktning: avstand til reaksjon og bremselengde. Den første er mer avhengig av ferdighetene til sjåføren selv, men den andre er avhengig av ulike aspekter knyttet til mekanikk, blant annet «utenfor» sjåføren selv.

stopplengde

Bremselengde: hva det avhenger av, og hvordan vi kan få kjøretøyet til å kjøre færre meter til det stopper helt

De bremselengde avhenger av flere faktorer som f.eks hastighet, dekk, bremser, fjæring og kjøretøybelastning, som faktorer relatert til mekanikk. Men det er også andre ytre faktorer som f.eks vegens tilstand og miljøforhold. Går du ett skritt om gangen, jo høyere hastighet, jo lengre vil stoppdistansen alltid være, alt annet likt. Imidlertid vil god bremsehelse føre til beisemidlet er mer effektivt og derfor den mest kraftige bremsingen, noe som ligner på dekksom vil lette større vedheft til fortauet – tørt eller vått – og vil tillate bremsingen overføres på en bedre måteuten at kjøretøyet glir og optimaliserer effektiviteten.

I denne forstand er det avgjørende å ha en godt vedlikehold av bremseneog i forhold til dekkene som skal brukes deksler av god kvalitet og i god stand, spesielt tilpasset avhengig av miljøforhold. Det vil f.eks. bruker vinterdekk med for lave temperaturer, eller når det er snø og is. Men hvordan kontrollerer vi den dårlige tilstanden til veien? rett og slett, med forventning og klokskap. Og i tillegg til dette, tatt i betraktning if vi er mer eller mindre lastetmens det vil generere en kraft mot bremsingen, og også opprettholde fjæring i god stand. Derfor, selv om det ser ut til at bremselengde er kun avhengig av bremsene mange faktorer må tas i betraktning.

Leave a Comment